Csongrád Hírek

10 éves az értelmi fogyatékosokat gondozó Kisréti Otthon

kisréti otthon

Zenés, táncos, vidám ünnepséggel köszöntötték a lakók a 10 éves Kisréti Otthont, a megye egyik legkorszerűbb szociális ellátó intézményét. A fogyatékkal élők gondozása olyan szakértelmet és elhivatottságot igényel, amelyet sokan el sem tudnak képzelni, pedig a gondozottak a jó szót rengeteg szeretettel hálálják meg.

A vendégeket Drubináné Fodor Katalin intézményvezető köszöntötte. Speciális a Kisréti otthon helyzete, a 10. évforduló mérföldkőnek tekinthető. Murányi László önkormányzati képviselő – aki annak idején sokat kardoskodott az otthon Csongrádra kerüléséért – örömmel nyugtázta, hogy megérte, mert a kezdeti ellenállás után a város lakossága elfogadta és befogadta a gondozottakat.

A lakók és az itt dolgozók kreatív ötletekkel varázsolják a hétköznapokat élhetőbbé, érdekessé és széppé. Hiszen ez mindannyiunknak jár. Az itt élők különböző mértékben ugyan, de valamennyien gondoskodásra szorulnak, nehezebben boldogulnak a társadalomban, de az általuk előadott műsor is bizonyította, hogy értékes emberekről van szó, csak mások, mint a nagy átlag. A dalkörösök zenés produkciója és a színjátszók előadása is nagy sikert aratott a vendégek és a gondozottak között.

kisréti otthon kisréti otthon kisréti otthon kisréti otthon kisréti otthon kisréti otthon  kisréti otthon kisréti otthon kisréti otthon

Vélemény, hozzászólás?