Kiemelt hírek Szentes

10 nap – és Világbajnokság Szentesen

Szentes város és a Magyar Karate Szakszövetség 2018- as évben zajló legnagyobb, legrangosabb sportversenyéről volt szó azon a sajtótájékoztatón, melyet június 13-án tartottak Szentesen, a Pano Sport Pub-ban.

A nemzeti sportváros 2018. június 23-án ad otthont a III. Össz Kyokushin Karate Világbajnokságnak – súlycsoportos gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, U-25 Knock-Down Kumite és gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt férfi –női Kata világbajnokságnak – kezdte tájékoztatóját shihan Brezovai Sándor, az esemény fő szervezője.

Majd így folytatta, a verseny elnevezése: Wakajshishi Sekaitaikai, azaz a Fiatal Oroszlánok Világbajnoksága, a nevet senpai Bagi Alexandra adta, aki szintén sokat vállalt már eddig is az előkészítésből.  Ez a versenysorozat teljesen új megvilágításból mutatja be a világ egyik legkeményebb harcművészetét, a Kyokushin-t.

Balról: Bagi Alexandra

A Wakajshishi Sekaitaikai kizárólag Sosai Oyama örökségét hivatott képviselni és terjeszteni a világban. Előzetes regisztrációk alapján egy óriási verseny kezd kibontakozni, hiszen 21 országból több mint 600 versenyző nevezett.

Az egész napos nemzetközi verseny június 23-án 6.30-kor kezdődik a dr. Papp László Város Sportcsarnokban, ahol 7 küzdőtéren versenyeznek a karatékák. Az előkészületek jól haladnak – jelentette ki Brezovai Sándor, a verseny magas-színvonalú lesz, emellett látványos elemek is tarkítják majd.

Ez utóbbiak közé tartozik, hogy a sportcsarnok előtti Sintó szentély tovább bővül; két japán sintó pap szakrális ceremóniát tart, valamint felavatják Shihan Furkó Kálmán emlék-kövét.

A sajtótájékoztatón részt vettek a Kyokushin stílusok szervezeti vezetői,képviselői, a verseny fő bírája, és néhány  szponzor is.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?