Hírek Kiemelt hírek Térség

108 lakossági bejelentés érkezett

Október 29-én, vasárnap délután több alkalommal is meteorológiai riasztást adott ki a katasztrófavédelem Csongrád megyére vonatkozóan. Fák dőltek ki, ágak szakadtak le, sok helyen a tetőszerkezet is megrongálódott. Személyi sérülés nem történt.

A kora délutáni órákban érkeztek meg az első, viharos széllel kapcsolatos lakossági bejelentések a szegedi főügyeletre. Éjfélig összesen száznyolc műszaki mentést végeztek el a megye hivatásos és önkéntes egységei.

Csaknem az összes településről érkezett segélyhívás, a legtöbb bejelentést Szegedről és környékéről fogadták az ügyelet munkatársai. Negyvenhárom esetben riasztották a tűzoltókat úttestre, járdára dőlt fákhoz.

További huszonhárom esetben a kidőlt fák és a leszakadt faágak a távvezetékeket is leszakították vagy megrongálták. A viharban huszonnégy lakóépület rongálódott meg, három járműben pedig komoly károk keletkeztek. Személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére.

A viharkárok felszámolását hétfőn is folytatják a tűzoltók, a lakossági bejelentések a délelőtti órákban is folyamatosan érkeznek a 112-es segélyhívóra Csongrád megyéből.

 

 

Vélemény, hozzászólás?