Kiemelt hírek Szentes

11. Bor és Pálinka Ünnep Szentesen

A város főterén szeptember 14-én a Szent Vince borrend lovagrendi felvonulásával kezdődött meg a Bor és Pálinka ünnep, mely alapvetően az említett italok kulturált fogyasztását tűzte célul.

Bor- lovagrendi felvonulás 2018

Megkezdődött a 11. Bor és Pálinka Ünnep Szentesen(Videókkal és képmelléklettel)A város főterén szeptember 14-én a Szent Vince borrend lovagrendi felvonulásával kezdődött meg a Bor és Pálinka ünnep, mely alapvetően az említett italok kulturált fogyasztását tűzte célul. A felvonulást követően Farkas Sándor agrárminiszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, a Szent Vince borrend tagja nyitotta meg az fesztivált. Őszintén beszélt a szőlő termesztés aktuális gondjairól (túltermelés), de már a megoldásokon dolgoznak. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben is ebben a térségben minőségi borok és minőségi pálinkák készülnek – mindenkinek jó szórakozást, és kellemes gasztronómia élményeket kívánt.Szirbik Imre Szentes polgármestere köszöntőjében a két város, Szentes és Csongrád jó kapcsolatát emelte ki, és ennek a jövőben is így kell maradnia – mondta. Ezt követően a Szent Vince borrend lovagrendi avatás keretében tagjává fogadta Holman Istvánt, a Szentes-Hódmezővásárhely Takarékszövetkezet ügyvezetőjét. Idekattintva egy videó összeállítést láthat az avatásról:https://youtu.be/yOoCUR7i7dAAz ünnepi pillanatok után a Horváth Mihály Gimnázium kiváló énekesei adtak egy könnyedebb műsort, Majtényi András tanár úr zongora kísértével. Az estet a Pop Art együttes koncertje zárta.Képmelléklet:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2244693058935172

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. szeptember 14., péntek

A felvonulást követően Farkas Sándor agrárminiszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, a Szent Vince borrend tagja nyitotta meg az fesztivált. Őszintén beszélt a szőlő termesztés aktuális gondjairól (túltermelés), de már a megoldásokon dolgoznak. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben is ebben a térségben minőségi borok és minőségi pálinkák készülnek – mindenkinek jó szórakozást, és kellemes gasztronómia élményeket kívánt.

Szirbik Imre Szentes polgármestere köszöntőjében a két város, Szentes és Csongrád jó kapcsolatát emelte ki, és ennek a jövőben is így kell maradnia – mondta.

Ezt követően a Szent Vince borrend lovagrendi avatás keretében tagjává fogadta Holman Istvánt, a Szentes-Hódmezővásárhely Takarékszövetkezet ügyvezetőjét. Idekattintva egy videó összeállítást láthat az avatásról:
https://youtu.be/yOoCUR7i7dA

Az ünnepi pillanatok után a Horváth Mihály Gimnázium kiváló énekesei adtak egy könnyedebb műsort, Majtényi András tanár úr zongora kísértével.

Az estet a Pop Art együttes koncertje zárta.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2244693058935172

Vélemény, hozzászólás?