Hírek

12. Szent Erzsébet Napok

A Szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola november 11-23. között rendezi meg az Erzsébet Napokat. Az idei már a 12. a sorban, elég hosszúra, és elég változatosra sikerült a programokat megszervezni.

Az első napokban nyílt tanítási órák, valamint labdarúgó- és röplabda, és élő-csocsó mérkőzések voltak. Erzsébet napján, november 19-én ünnepi események voltak, (talán lehet a hivatalos megnyitónak is tekinteni).

Az iskola névadója, Árpád-házi Szent Erzsébet tiszteletére a Szent Anna templomban Ünnepi szentmisét tartott dr. Gruber László plébános. Igehirdetésének fő gondolata:

“Tégy minden jót, amit megtehetsz,
ott, ahol vagy,
úgy, ahogy teheted,
akkorát, amekkorát tehetsz!”
( Sík Sándor: Tedd a jót)

A mise keretében a diákok egy műsor keretében felidézték az iskola 107 éves történetét.

Ezt követően megkoszorúzták az iskola udvarán található, és az intézmény alapításának 100. évfordulóján felavatott kopjafát.

November 20-án néptánccal, népijátékkal nyitották meg a három napos Udvari Vásárt, amely az első percektől kezdve nagy népszerűségnek örvendett a diákság körében.

Szent Erzsébet Napok – vásári megnyitó

12. Szent Erzsébet Napok (I. rész)(Képmellékletekkel)A Szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola november 11-23. között rendezi meg az Erzsébet Napokat. Az idei már a 12. a sorban, elég hosszúra, és elég változatosra sikerült a programokat megszervezni. Az első napokban nyílt tanítási órák, valamint labdarúgó- és röplabda, és élő-csocsó mérkőzések voltak. Erzsébet napján, november 19-én ünnepi események voltak, (talán lehet a hivatalos megnyitónak is tekinteni). Az iskola névadója, Árpád-házi Szent Erzsébet tiszteletére a Szent Anna templomban Ünnepi szentmisét tartott dr. Gruber László plébános. Igehirdetésének fő gondolata: “Tégy minden jót, amit megtehetsz,ott, ahol vagy,úgy, ahogy teheted,akkorát, amekkorát tehetsz!”( Sík Sándor: Tedd a jót)A mise keretében a diákok egy műsor keretében felidézték az iskola 107 éves történetét.Ezt követően megkoszorúzták az iskola udvarán található, és az intézmény alapításának 100. évfordulóján felavatott kopjafát.November 20-án néptánccal, népijátékkal nyitották meg a három napos Udvari Vásárt, amely az első percektől kezdve nagy népszerűségnek örvendett a diákság körében. (A cikk alatti videón)A vásári forgatagot jól kiegészítette a csongrádi Fahídi Tanya népi játszótere (az iskola tornatermében), a változatos, ötletes fából készült játékok állandóan „használatban” voltak. Képgaléria – szentmise és koszorúzás:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3267242540013547Képgaléria – vásár és fajátékok:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3267305933340541

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. november 20., szerda

A vásári forgatagot jól kiegészítette a csongrádi Fahídi Tanya népi játszótere (az iskola tornatermében), a változatos, ötletes fából készült játékok állandóan „használatban” voltak.

Képgaléria – szentmise és koszorúzás:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3267242540013547

Képgaléria – vásár és fajátékok:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3267305933340541

Vélemény, hozzászólás?