Hírek Kiemelt hírek Térség

Fél milliárdos uniós támogatással épült új üzem

Átadták a Bodrogi Bau Kft. nyílászáró- és hőszigetelőanyag-üzemét Szegeden, a több mint egymilliárd forintos fejlesztés költségeiből csaknem 500 millió forintot uniós támogatásból finanszíroztak.

Bodrogi Csaba, a cég értékesítési vezetője elmondta, az 1996-ban alakult vállalkozás korábban hőszigetelőanyagok, alumínium nyílászárók és szerkezetek kereskedelemével, beépítésével foglalkozott. A gazdasági környezet változása tette lehetővé, hogy a cégcsoport szegedi telephelyén egyéves fejlesztéssel e termékek gyártóbázisát is kialakítsa.

Az üzem két korábban üresen álló, 1200 négyzetméteres alapterületű, a projekt részeként felújított csarnokban kapott helyet, ahol teljes kapacitás mellett 40-50 alkalmazott dolgozik majd.

Fotó: Rosta Tibor
Fotó: Rosta Tibor

A hőszigetelőanyagokat hazai piacon fogják forgalmazni, az alumínium nyílászárók és szerkezetek egy részét pedig exportálják, főként Ausztriába és Németországba – mondta Bodrogi Csaba.

A Bodrogi Bau cégcsoport építőipari kivitelezéssel, építőanyag kereskedelemmel, tervezéssel, ingatlan-beruházási-, forgalmazási-, eladási- és kezelési tevékenységgel foglalkozik. Tulajdonosként asztalos üzemet működtet; a vállalkozás tagja és résztulajdonosa az Új Ház Csoport országos építőanyag beszerző és értékesítő hálózatnak.

A cégcsoport 2016-ban mintegy 6 milliárd forintos árbevételt ért el, az új üzem beállásával ez 8-10 milliárd forintra nőhet. A csoport csaknem 250 embernek ad munkát, a fejlesztésnek köszönhetően a foglalkoztatotti létszám 270-300-ra nő – közölte az értékesítési vezető.

A gyár avatón részt  vett Nagy László, olimpiai 4. helyezett (2004, 2012) és világbajnoki 6. helyezett, kétszeres BL-győztes, ötszörös magyar bajnok kézilabdázó, aki nyilatkozataival, jelenlétével népszerűsíti a cég termékeit.

Fotó: Rosta Tibor

/Forrás: MTI/

 

Vélemény, hozzászólás?