Kiemelt hírek Szentes

9,5 tonna lisztet adományozott a megyei agrárkamara a rászorulóknak

Az immár kilencedik éve töretlen lelkesedéssel zajló Magyarok Kenyere Program megyei adományozó napját az idén október 7-én Szentesen, a Wonderland Lovasfarmon rendezte meg – a sajtó képviselői előtt – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezete.

Szél István a kamara megyei elnöke elmondta, hogy a Magyar Gazdakörök Országos Szövetségével közösen szervezte meg a búzagyűjtő akciót a Nemzeti Agrárkamara.

Az idén rekord számú, 427 Csongrád megyei gazda adományozott, mintegy 23 ezer kg búzát, amelyből 9500 kg lisztet sikerült őrölni Kunszentmártoni malomban.

Ebből 2100 kg lisztet határon túli rászoruló gyermekeknek (családjaiknak) juttatnak el, a többit itt a megyében osztják szét – erre szakosodott szervezeteken keresztül:

ÁGOTA Alapítvány
Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei Szervezete
Magyar Máltai Szeretetszolgálat- Makó
Johannita Segítő Szolgálat – Hódmezővásárhely
Mozdulj Velünk Egyesület
Felsőpárti Református Gyülekezet
Vöröskereszt szentesi szervezete
Máltai Szeretetszolgálat szentesi szervezete

Gémes László, a megyei kamara alelnöke arról beszélt, hogy ez egy közös siker, és egyben a gazdák hálájukat köszönetüket is kifejezik a megye példát mutató adományozóinak, illetve felajánlóinak.

A magyar gazdák egy erős, tettre kész és áldozatkész közösség, jó szándékkal adták a búzaszemeket, mintha a saját családjuknak kínálták volna.

Szentesen 1,4 tonna lisztet osztanak szét – négy szervezet segítségével juttatják el az ötkilós kiszerelésbe csomagolt lisztet a rászorulóknak.

Kómár Mátyás, a Máltai Szeretetszolgálat Makó csoportjának vezetője miközben megköszönte az adományt arról is beszélt, hogy a közhiedelemmel ellentétben szolgálatuk nemcsak ruhát oszt a rászorulóknak, hanem sok esetben tartós élelmiszerekkel is ellátják a hátrányos helyzetű családokat. Így a gazdáknak az adománya nagy segítség részükre – mondta.

A tájékoztató végén az agrárkamara két megyei vezetője átadta az Adományozó leveleket a szétosztásban résztvevő szervezetek képviselőinek.

Képgaléria:
//www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3129670747104061

Vélemény, hozzászólás?