Hírek

16. Közbiztonsági Nap – Szentes

A Szentesi Rendőrkapitányság, a Szentesi Önkormányzat és a Szentesi Családsegítő Központ május 17.-én és 18.-án rendezte meg a már hagyományos Közbiztonsági Napot az általános iskolák 7. és 8. évfolyamos tanulói számára.

A tizenhatodik alkalommal megtartott esemény három pilléren alapult: előadás, ügyességi verseny és kispályás labdarúgás.

Az első napon az Ifjúsági házban az internetbiztonságról hallhattak előadást a fiatalok Koós Judit rendőr őrnagy, bűnmegelőzési tanácsadótól, és Molnár Judit rendőr századostól, a Szentesi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadójától.

 

Másnap közbiztonsági akadályversenyt rendeztek a Dózsa ház Közösségi tér környékén, illetve ahhoz közeli városrészeken. Összesen hét csapat versengett, az egyes állomáshelyeken többek között önvédelmi gyakorlatok végrehajtását kellett megoldaniuk, fordított kerékpáros akadálypályán végigmenni, az internetbiztonsággal kapcsolatos tesztet kitölteni, kenuzni a Kurcán, katasztrófavédelmi akadály pályát teljesíteni.

 

 

A versenyt a Deák Ferenc Általános Iskola csapata nyerte meg (a képen), második helyen a Koszta József Általános Iskola, harmadik helyen  a Fábiánsebestyéni Arany János Általános iskola csapat végzett.

 

Az akadályversennyel párhuzamosan rendezték meg a Kispályás labdarúgó tornát, melyen öt csapat vett részt. A győzelmet a Klauzál Gábor Általános Iskola focistái szerezték meg, mögöttük a Deák Ferenc Általános Iskola végzett, a harmadik hely a Horváth Mihály Gimnázium csapatáé lett.

 

Gyakorlatilag minden résztvevő kapott ajándékot, de a két megméretés helyezettjei  Pizza utalványt,  Hamburger utalványt, mozi belépőket, Kebab utalványt, Kenu-használati bérletet nyertek, és természetesen oklevél- és éremdíjazásban is részesültek.

 

Vélemény, hozzászólás?