Kiemelt hírek Szentes

18 évesen léptek a honvédség tartalékos állományába

Szentesen, a Damjanich laktanyában augusztus 11-én három fiatal aláírta szerződését, melyben Önkéntes Tartalékos Szolgálatot vállalt a Magyar Honvédségen belül. A 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred által szervezett (búvár) honvédelmi tábor végén, ünnepélyes körülmények között, családjuk és az alakulat parancsnoka, Antal László ezredes előtt írták alá az okmányokat.

A három, 18. életévüket éppen betöltő fiatal a helyi laktanyában tartott katonai táborokban egy, vagy több alkalommal is részt vett már, és a jövőben szeretnének még több és még konkrétabb feladatokat vállalni a honvédelem területén.

Valkay Noémi (HSZC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskola) sorozatosan nyerte meg a lányok körében a légpuska lövészeteket és két alkalommal a legjobb egészségügyis táborlakó cím birtokosa.

Kollár László (Horváth Mihály Gimnázium Sport-vizilabda tagozat) tiszti továbbtanulási szándékai vannak, és mindenképp a Különleges Rendeltetésű Dandár állományában szeretne szolgálni.

Kovács Dániel (HSZC Sághy Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma) tanulmányai után katonai pályán szeretne érvényesülni híradó vonalon.

Az aláírás pillanatai:

A Magyar Honvédség egy éve átalakította és megújította önkéntes tartalékos rendszerét, melynek új elemeként, a helyi közösségekre építve létrehozta az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati formát. Megalakításának célja, hogy szükség esetén helyben álljon rendelkezésre egy kiképzett, felkészített, alkalmazható erő.

A területvédelmi tartalékosok a felkészítésük alkalmával olyan elméleti és gyakorlati tudást kapnak, mely a helyi közösség védelmi képességét növeli, legyen szó honvédelmi vagy katasztrófavédelmi helyzetről.

További részleteket tudhatnak meg a tartalékos szolgálatról Hraska Gábor alezredestől, a MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Csongrád Megyei Előkészítő Részleg vezetőjétől:

 

Vélemény, hozzászólás?