Kiemelt hírek Szentes

19. Télbúcsúztató Karnevál jelmezverseny Szentes – összefoglaló II.

A Szentesi Önkormányzat, a Szentesi Művelődési Központ és a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok február 22-én rendezték meg a 19. Télbúcsúztató Karnevál és Gamer Party programjait.

Délelőtt az óvodásoknak és a kisiskolásoknak jelmezversenyét tartották meg, délután és este a szórakoztató programoké volt a főszerep.

A beszámolóink I. részében a jelmezversenyről részletesen tudósítottunk, a továbbiakról pedig most néhány tény.

Az események egyik csúcspontja volt a sportcsarnok előtt megrendezett kiszebáb égetéssel egybekötött téltemetés, amelyen a telet elűző tüzet Szabó Zoltán Ferenc polgármester gyújtotta meg. Sajnos csak néhányan hozták el a délelőtt szalmából elkészített kiszebábjukat, így a télűzéshez, a tavasz eljövetelének ünnepéhez kapcsolódó népszokás, a kiszebábú elégetése elmaradt.

A hangulatot azonban a tűz melege, no és a VagaBanda Gólyalábasok komédiásai igencsak megforrósították. Este pedig újabb színpadi produkciók és koncertek várták a közönséget: kötélugrók bemutatója, továbbá Vanek Andor, majd a Kelemen Kabátban együttes koncertje.

Bár a nap folyamán „ingadozott” az érdeklődés, azt mindenképpen leszögezhetjük, hogy összességében látogatottsági csúcsot döntött a 19. Télbúcsúztató Karnevál.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3570572699680528

Nagy Zsolt kép-összeállítása:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3570580219679776

Vélemény, hozzászólás?