Hírek Szentes

„A 20. századi magyar történelem legnagyszerűbb eseménye az 1956-os forradalom”

Ezzel a kijelentéssel kezdte október 22-i, szentesi sajtótájékoztatóját Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője. Többek között azzal „indokolta”, hogy a volt szocialista országok közül (Kelet- Berlint nem számítva) elsőként mutatta meg, hogy megbontható a „nagy kommunista egység”. Ha csak 13 napra is, de kiharcolták a szabadságot, amire mind a napig minden magyar ember büszke lehet.

Bár főként fővárosinak hiszik az emberek az 1956-os forradalmat, de az eljutott a vidéki nagyobb városokba is, ahol munkás- és katonatanácsok alakultak. A megtorlások is kiterjedtek vidékre, például Szentesen kilenc különböző eljárásban 27 embert ítéltek, összesen 66 év börtönre.

 

 

A sajtótájékoztatót követően Farkas Sándorral, a térség országgyűlési képviselőjével átsétáltak  a Rózsa Gábor térre, ahol  a Büszkeség Pontnál a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezetei gyertyás megemlékezést tartottak. Gulyás Gergely itt is elmondta az évfordulóval összefüggő gondolatait.

A megemlékezésen a Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola,Szakiskola Tagintézmény diákjai – pedagógusaikkal közösen – adtak ünnepi műsort.

Az emlékezés végén több mint százan helyezték el gyertyáikat, mécseseiket a szobor talpazatán.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?