Hírek Kiemelt hírek Szentes

200 véradót jutalmaztak Szentes térségében

A Vöröskereszt Szentesi Területi Vezetősége, a Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya és az “Együtt a Véradókért Szentesen” Alapítvány kuratóriuma november 17-én a VÉRADÓK NAPJA alkalmából kitüntetés-átadó ünnepséget rendezett a Központi Gyermekélelmezési Konyha ebédlőjében.

Az eseményen megjelent (és köszöntő beszédet mondott) Szirbik Imre, Szentes polgármestere, Antal Balázs Tibor és Chomiak Waldemar, a helyi önkormányzat bizottsági elnök- képviselői, dr. Apró Zoltán, a kórház Vérellátó Osztályának főorvosa, községi vezetők, és többszörös véradók.

Ünnepi beszédet mondott Dr. Szekeres Veronika, Régióigazgató főorvos Beszélt, egy- egy konkrét esetet bemutatva a véradás jelentőségéről, a fiatalok véradóvá nevelésének fontosságáról, lehetőségeiről. Ebből hallgassanak meg egy részletet:

Dr. Molnár Gyula, az “Együtt a Véradókért Szentesen” Alapítvány elnöke beszámolt a gazdálkodásukról. Ebből néhány konkrét részlet: az alapítvány alaptőkéje jelenleg 4,5 millió Ft. Az adók 1 %-ból az elmúlt év során 191.442 Ft. folyt be. A Legrand Zrt éventes 100.000.- Forinttal támogatja az alapítvány. Dr. Csikai Miklós, az Év agrárembere címmel járó jutalmából 200.000.- forintot utalt át az alapítvány számlájára. Az idén szerény mértékben nagyobb összeggel tudták támogatni a többszörös véradók elismerését – fejezte be az elnök a beszámolót.

 

Kitüntetések átadása következett.

Az ünnepségen virággal köszöntötték Nagy Mihályné, eperjesi véradót, aki a véradók központi ünnepségen veszi át a Pro Vita díjat, és Lucza János, mindszenti véradószervezőt.

Köszöntötték a térség kiváló véradó szervezőit is:

Bartucz Andrásné (kórhát Vérellátó Osztály)

Kertész Ildikó (Terney Béla Kollégium igazgatónője)

Pintér Etelka (HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnázium igazgatónője)

Varga Klaudia (Eperjes)

A harmincnál többszörös véradókat hívták meg az ünnepségre, számukra oklevelet, emléklapot, szerény mértékű anyagi jutalmat nyújtott át dr. Molnár Gyula, dr. Szekeres Veronika és dr. Apró Zoltán.

A legnagyobb számú véradók így oszlanak meg a térségben:

170X véradó: 1 László Sándor

150X véradó: 1 Király József

120X véradó: 5 fő

110X véradó: 3 fő

100X véradó: 3 fő

Képgaléria a 100-nál többször vért adókról:

navigate_before
navigate_next

Összesen 201 véradót köszöntöttek ezen a napon.

Az ünnepségen Stéhlik Bence adott ünnepi műsort (ének).

A program vacsorával és beszélgetéssel zárult.

Képgaléria:

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?