Kiemelt hírek Szentes

2019 augusztus 20. – Szentes

Augusztus 20-a Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és az államalapító I. István király emlékére. A nap egyben a magyar katolikus egyház egyik – Magyarország fővédőszentjének tiszteletére tartott – főünnepe.

Ennek megfelelően Szentesen sokféleképpen, de ennek szellemében szervezték meg az ünnepségeket. A Szent Anna Templomban orgonakoncerttel és irodalmi szemelvényekkel idézték fel az államalapítás nehézségeit, István király szerepét ebben a folyamatban.

Több helyszínen is emlékeztek az új kenyér ünnepére, ebből az alkalomból (például) a Péter Pál Polgárház kertjében, vagy a városi ünnepségen is megszentelték é megszegték az új kenyeret.

A városi központi ünnepséget augusztus 20-án rendezték meg a késő délutáni, esti órákban. A szervezők igyekeztek minden korosztálynak a kedvében járni: volt gyermekeknek kézműves foglalkozás ugrálóvár, egyéb játékok. A felnőttek pedig a népzenétől az operetten át a rockzenéig, esetleg a néptánctól a tűzijátékig válogathattak a nekik tetsző műsorokból.

2019 aug 20 Szentes

2019 augusztus 20. – SzentesAugusztus 20-a Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és az államalapító I. István király emlékére. A nap egyben a magyar katolikus egyház egyik – Magyarország fővédőszentjének tiszteletére tartott – főünnepe.Ennek megfelelően Szentesen sokféleképpen, de ennek szellemében szervezték meg az ünnepségeket. A Szent Anna Templomban orgonakoncerttel és irodalmi szemelvényekkel idézték fel az államalapítás nehézségeit, István király szerepét ebben a folyamatban.Több helyszínen is emlékeztek az új kenyér ünnepére, ebből az alkalomból (például) a Péter Pál Polgárház kertjében, vagy a városi ünnepségen is megszentelték é megszegték az új kenyeret.A városi központi ünnepséget augusztus 20-án rendezték meg a késő délutáni, esti órákban. A szervezők igyekeztek minden korosztálynak a kedvében járni: volt gyermekeknek kézműves foglalkozás ugrálóvár, egyéb játékok. A felnőttek pedig a népzenétől az operetten át a rockzenéig, esetleg a néptánctól a tűzijátékig válogathattak a nekik tetsző műsorokból.Az idén sem maradt el az új kenyérről való tiszteletteljes megemlékezés, valamint az ehhez kapcsolódó egyházi rituálék mellett a kenyérszegés, amelyet Farkas Sándor agrárminiszterhelyettes és dr. Demeter Attila alpolgármester közösen végzett el. Az előző évekhez képest nagyobb volt az érdeklődés, a hangulatot pedig mindenki „magának alakította”. A többség jól érezte magát.(szerk.) Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2996563187081485Egy rövid összefogaló-videóval is jelentkeztünk.

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. augusztus 21., szerda

Az idén sem maradt el az új kenyérről való tiszteletteljes megemlékezés, valamint az ehhez kapcsolódó egyházi rituálék mellett a kenyérszegés, amelyet Farkas Sándor agrárminiszterhelyettes és dr. Demeter Attila alpolgármester közösen végzett el.

Az előző évekhez képest nagyobb volt az érdeklődés, a hangulatot pedig mindenki „magának alakította”. A többség jól érezte magát.(szerk.)

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2996563187081485

Vélemény, hozzászólás?