Hírek Kiemelt hírek Szentes

Tavasz a folyóparton, és a festményeken

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola rajztagozata minden év tavaszán – egy tárlaton keresztül – bemutatkozik a város lakosságának, az idén március 9-én, a Városi Könyvtárban rendezték meg a kiállítást. A képeket Szilvási Kinga grafikus művész, a Koszta József Múzeum munkatársa ajánlotta a látogatók figyelmébe. Az érdeklődők 20 alkotó 23 művét láthatják a falakra – esztétikus formában – helyezve.

 

A festmények jól reprezentálják, hogy a fiatalok mennyire különbözően tekintenek a természetre, mi ragadja meg őket a Tavasz a folyóparton témakörben, és közben a saját útjukat kereső leendő művészek gondolkodásába és látásmódjába is bepillanthatunk. A témában szinte valamennyi növendék a természeti elemek és a fények egyensúlyának keresésében látta a kihívást.

A kiállított képeken a nyugalom és a harmónia ugyanúgy jelen van, mint a természetben. Jól érzékelhető, hogy a művész-palánták a kiegyensúlyozottságra törekedtek, így teremtve egy békés élményt a nézők számára.

 

 

 

A kiállító diákok: Arany Nándor, Bakos Zsolt, Benedek Máté, Berezvai Szabolcs, Cser Zsolt Gergő, Fazekas Lajos Andor, Fodor Réka, Gere Viktória, Góg Nikoletta, Gránicz Imre, Kardos Dorina, Kassai Zsanett, Koncz János, Lippai Veronika, Nagy Boglárka, Nagy Csaba, Oláh Mónika, Pálesz Fanni, Szentgyörgyi Zoltán, Vadász Viktória.

 

 

A diákok tanára Döme Zoltán.

A megnyitón irodalmi összeállítással és szentesi népdalok előadásával közreműködött az iskola 5. és 8. évfolyamának csoportja.  A kiállítás március 20-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

 

Vélemény, hozzászólás?