Hírek Kiemelt hírek Szentes

24. alkotó pedagógusok tárlata

Szentes Önkormányzata, a Szentesi Művelődési központ, a Pedagógusok Szakszervezete Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyei Szervezete augusztus 14-én Szentesen, a Tokácsli Galériában rendezte meg a „Rejtelmek, ha zengenek..” Alkotó pedagógusok 24. régiós képzőművészeti tárlatát.
A kiállítást Szemerédi Endréné, nyugdíjas tanítónő, a Szentesi Kézimunka Szakkör vezetője nyitotta meg. „Teljes szeretettel” köszöntötte azokat az aktív, vagy nyugdíjba vonult pedagógusokat, akik szabadidejüket alkotással töltik el, másoknak örömet, élményt szervezve.
A tárlaton 32 alkotó 64 műve látható, szebbnél szebb munkák, melyek visszaadják az alkotó türelmét, fantáziáját, művészet-szeretetét egy festményben, egy fotóban, egy kézimunkában, egy kisplasztikában.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és belső tér
Miközben meleg szívvel ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a tárlatot Szemerédi Endréné, az életet egy utazáshoz hasonlította, ahol nem mindegy, hogy melyik osztályon utazunk. Az itt kiállítók többsége (az örömszerzés okán) biztos, hogy az első osztályon utazik (mert megérdemli), és akik megtekintik a kiállítást, valószínű ők is velük „utaznak” majd.
A szakmai zsűri Oláh Nóra (Makó), Tari László (Csongrád), Pokomándy Zsuzsa (Hódmezővásárhely), Szemerédi Endréné (Szentes), Szűcs Lajos (Szentes) és Majorcsicsné Ujjady Krisztina( Baja) alkotásait különdíjban részesítette.
A díjakat Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere, és a régió szakszervezeti vezetői adták át.
A kiállításon a következő szentesi alkotó munkái láthatók: Dávid Ferencné, Doba Lajosné, Garainé Dombi Ildikó, Garainé Szász Katalin, Juhász Éva, K. Szabóné Licsicsányi Rózsa, Kispálné Fejes Erzsébet, Kulcsár Ágnes, Maczelka Lászlóné, Pálné Botos Erzsébet, Takács Lászlóné, és Valkai Anikó.
A kiállítás megnyitóján közreműködött a Vadrózsa Énekegyüttes, Vajdáné Balogh Ida vezetésével.
Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember, álló emberek és belső tér
A tárlat szeptember 11-ig tekinthető meg, keddtől-péntekig 9-13 és 15-17 óráig, szombaton 9-13 óráig.

Vélemény, hozzászólás?