Hírek Kiemelt hírek Szentes

242 jelentkező – 50 településről

A HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum március 11-én felvételi tájékoztatót tartott azok számára, akik továbbtanulásként az intézményüket választották. A nagy létszám miatt a technikumi osztályokba jelentkezőket a főépületben, a szakképző osztályokba jelentkezőket a ‘B’ épületben (Petőfi utca 15.) fogadták.
A főépületben Pintér Etelka igazgatónő, a ‘B’ épületben Koós Zoltán gyakorlati oktatásvezető adott általános tájékoztatót, majd az érdeklődők, jelentkezésüknek megfelelő csoportokban az osztálytermekbe vonultak, ahol a szaktanárok adtak részletes tájékoztatást a képzésről, a tanulmányi követelményekről, és mindazokról a kérdésekről melyeket a diákok, vagy szüleik felvetettek.
Bár nem minden diák jött el, akik ide adták be a jelentkezésüket, de így is több mint kétszázan voltak jelen, hiszen (szerencsére) sok szülő is eljött gyermekével, hogy minden apró részlettel tisztában legyen.
Ekkor tartották meg a rendészeti tagozat és a kadét program részvevőinek alkalmassági vizsgáját, ami fizika állóképességi felmérésből, és motivációs elbeszélgetésből (nem vizsgáztatás!) állt.
Néhány leendő “Zsoldos” diákkal történt beszélgetést összegezve leírhatom: nem csalódtak az iskolával kapcsolatos elképzeléseikkel kapcsolatban, és “a barátok is igazat mondtak”, “már a testvérem is idejárt, és neki nagyon tetszett”, “nem bántam meg, hogy ide jelentkeztem”.
Az igazgatónő elégedetten nyilatkozott a jelentkezők számáról (242 jelentkező – 50 településről), a diákok és a szülők részéről megnyilvánuló érdeklődésről, és a leendő tanulóik többségénél, már most látható hozzáállásról.

Vélemény, hozzászólás?