Kiemelt hírek Szentes

Demens konferencia Szentesen

A Szentes Városi Gondozási Központ november 16-án, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ nagytermében Demens Konferenciát rendezett. A tanácskozáson a Gondozási Központ munkatársain kívül a régió, ezzel a szakterülettel foglalkozó munkatársai is részt vettek.

A megjelenteket köszöntötte Szirbik Imre polgármester is. Kiemelve e munka egyre fokozottabb jelentőségét, megköszönte a szakemberek áldozatos munkáját, illetve azok tevekénységet, akik folyamatosan végzik az ő felkészítésüket.

A nyitó előadást Ráczné Németh Teodóra, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Módszertani Főosztályának mb. főosztályvezetője tartotta. Beszélt a feladat nagyságáról, nehézségeiről, a demens ápoltak kezelésének lehetséges módszereiről. Részlet az előadásából:

 

A foglalkoztatás egyik lehetséges módszerét mutatta be Kovácsné Gila Zsóka, a Szentes Városi Gondozási Központ Nappali Ellátás szakmai referense. Bagyinszki Zoltánné a demens gondozói képzés tapasztalatairól számolt be. Szatmári Nagyné Barna Edit, a Szentes Városi Gondozási Központ demens koordinátora a demens személyek hozzátartozóival tartandó kapcsolat kérdésköréről beszélt. Előadást tartott még Dobos Nikoletta pszichológus, szexuál-terapeuta és dr. Tóth Erika.

A konferenciát, amelyet Magyarné Gyömbér Éva moderált, a tapasztalatok közös elemzésével és közös  ebéddel zárult.

Képek a konferenciáról:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?