Kiemelt hírek Szentes

A Vöröskereszt területi Vezetősége, a Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya és az „Együtt a Véradókért Szentesen” Alapítvány Kuratóriuma december 6-án, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében rendezte meg a Véradók Napját.  Simon Alma, a Vöröskereszt Szentesi területi vezetője üdvözölte a megjelenteket, és már bevezetőjében megköszönte mindenkinek a támogatását, amivel a véradó mozgalmat és az ő személyes munkáját segítették.

Dr. Szekeres Veronika Régióigazgató főorvos köszöntötte a véradókat, és megköszönte odaadó, önkéntes munkájukat. Hozzátette: ebben a térségben már régóta kiváló közösségként is működik a véradók családja, reményét fejezte ki, hogy még sokáig ez így is marad. Megemlékezett dr. Kispál Mihály alapító, kezdeményező szerepéről is.

Dr. Molnár Gyula, a Vöröskereszt Szentesi területi elnöke, az Alapítvány elnöke ismertette a kuratórium pénzügyi beszámolóját, elmondta, hogy a ezen  a napon 500 ezer forinttal járulnak hozzá a jubiláló véradók anyagi elismeréséhez.

Szirbik Imre Szentes polgármestere a véradás jelentőségéről beszélt, és kiemelte annak önzetlenségét, ebből adódóan emberi értékét.

Sasvári Krisztina, a Vöröskereszt Csongrád megyei igazgatója szólt a Szentesi térség országosan is példaértékű véradási eredményeiről, kiemelte a fiatalok véradóvá nevelésének fontosságát, megköszönte az önkormányzati képviselők nagymértékű támogatását.

Ezt követően elismeréseket adtak át az 50, vagy annál többszörös „kerek” évfordulóval rendelkező véradóknak. Szentesről és a környező településekről összesen 110-en kaptak elismerést.

A legtöbb véradásért a következők

120X véradásért: Sebők Ferenc János (Szentes)

110X véradásért: Bagi István (Szentes), Nagy Tivadar (Nagymágocs), Paczuk Ferenc (Eperjes) és Gulyás Tóth István (Fábiánsebestyén).

100X véradásért: Czakó József (Szentes), Gubisi Zoltán Márton (Szentes).

Az ünnepségen közreműködött Kiss Viktória, a Békéscsabai Jókai Színház stúdiójának növendéke, a program vacsorával és baráti beszélgetéssel ért véget.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?