Hírek Szentes

Szórakoztató fesztivál – sok lepénnyel, sok zenével

A jubileumnak megfelelő gondossággal rendezték meg július 22-én Szentes-Lapistón a 10. Lepényváró Fesztivált. A rendezvényt Dömsödiné Teréz, a Mosolygósabb Régiórét Egyesület elnöke nyitotta meg, a résztvevőket üdvözölte Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője.

Már hagyományosan egy- egy kiállítás megrendezésével kezdődik a fesztivál – így történt ez idén is.

Ezúttal a 65 éve alapított Szegvári Háziipari Szövetkezet életét, tevékenységét, termékeit mutatták be egy időszaki kiállításkeretében, melyet Vida György, a szövetkezet utolsó elnöke nyitott meg, ajánlotta az érdeklődők figyelmébe – ebből itt meghallgathat egy részletet:

 

A kulturális programok sorát a MÁV Lendület Nyugdíjas Klub tagjainak zenés, táncos műsora nyitotta meg, őket az Árpád Szabadidős Sportklub táncosainak bemutatója követte. Nagy sikert aratott a Kiss Bálint Református Általános Iskola Kötélugró Egyesületének bemutatója.

 

A Semiramis Hastánc produkció után a Dancsó Erika Szépség Szalon bemutatóját csodálhatták meg a jelenlévők. Fellépett még a „Zenével  a Rákos Gyermekért Alapítvány” zenekara, és Ágoston Anita énekesnő.

 

Sztárvendégként köszöntötték és fogadták Koós Réka énekesnő és  Peller Károly táncos-komikus produkcióit.

Természetesen volt lepényvárás – két óránként kínálták a vendégeket 24, különféle recept szerint készült (finomabbnál finomabb, sós és édes) süteménnyel. Ismét megtekinthető volt a Lapistó helytörténetét ismertető kiállítás. A Szentesi Vöröskereszt munkatársai egészségügyi felméréseket végeztek, volt arc- és csillámfestés, főtt a babgulyás, és büfészolgáltatás várta a szomjazókat, éhezőket.

Ki-ki a fesztivál-vendégek közül megtalálhatta számítását, szórakozását a sokszínű programokból.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?