Kiemelt hírek Szentes

Bach Mindenkinek – Szentesen

A Bach Mindenkinek Fesztivál 2015-ben alakult azzal a céllal, hogy Johann Sebastian Bach dallamain keresztül mindenkivel megismertesse a zenei kultúránk sokszínűségét és végtelen szépségét. A társadalmi szerepvállalás félnapos budapesti programként kezdődött, amely a fellépők sokaságának önkéntes csatlakozásával már a Kárpát-medencén is túlmutató fesztivállá nőtte ki magát.

Ebben az esztendőben pedig minden eddiginél nagyobb léptékű programsorozatként találkozhatunk a kulturális összetartozásunk csodájával. Összesen 71 településen, 250 helyszínen, 350 program keretében 3000 fellépő vesz részt a világhírű zeneszerző műveinek népszerűsítésében.

Önkéntes szerepvállalásként – a Zenebarátok Egyesülete révén – Szentes is csatlakozott a kezdeményezéshez. Március 16-24 között öt rendezvényt szerveztek. (Részletek a képgalériában található plakáton.)

Az első koncertet a Nemzeti ünnepünk utáni napon tartották a Dr. Bugyi István Kórház kápolnájában, ahol Janca Dániel (marimba) és Drahos Rebeka (fuvola), Fisher Annie ösztöndíjas művészek szólaltattak meg ismert, és kevésbé ismert Bach szerzeményeket.
Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2612084885529319

A koncerten elhangzott darabokat, az ott kialakult hangulatot nem leírni, hanem felvillantani akarjuk a videóválogatással.

A Bach Mindenkinek Fesztivál további szentesi eseményeinek időpontjai:

Március 19. 12:00
Kiss Bálint Református Általános Iskola- 6600 Szentes, Kiss Bálint utca 2.
Bach-hangverseny a Kiss Bálint Református Iskola tanulóinak

Március 20. délelőtt
Szent Anna templom- 6600 Szentes, Erzsébet tér 2.
Rendhagyó énekórák

Március 21. délelőtt
Szent Anna templom- 6600 Szentes, Erzsébet tér 2.
Rendhagyó énekórák

Március 24. 17:00
Felsőpárti Református Templom- 6600 Szentes Jókai u. 71.
Közös Koráléneklés

Janca Dániel és Drahos Rebeka

Bach Mindenkinek – Szentesen(Képmelléklettel)A Bach Mindenkinek Fesztivál 2015-ben alakult azzal a céllal, hogy Johann Sebastian Bach dallamain keresztül mindenkivel megismertesse a zenei kultúránk sokszínűségét és végtelen szépségét. A társadalmi szerepvállalás félnapos budapesti programként kezdődött, amely a fellépők sokaságának önkéntes csatlakozásával már a Kárpát-medencén is túlmutató fesztivállá nőtte ki magát.Ebben az esztendőben pedig minden eddiginél nagyobb léptékű programsorozatként találkozhatunk a kulturális összetartozásunk csodájával. Összesen 71 településen, 250 helyszínen, 350 program keretében 3000 fellépő vesz részt a világhírű zeneszerző műveinek népszerűsítésében. Önkéntes szerepvállalásként – a Zenebarátok Egyesülete révén – Szentes is csatlakozott a kezdeményezéshez. Március 16-24 között öt rendezvényt szerveztek. (Részletek a képgalériában található plakáton.) Az első koncertet a Nemzeti ünnepünk utáni napon tartották a Dr. Bugyi István Kórház kápolnájában, ahol Janca Dániel (marimba) és Drahos Rebeka (fuvola), Fisher Annie ösztöndíjas művészek szólaltattak meg ismert, és kevésbé ismert Bach szerzeményeket.Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2612084885529319A koncerten elhangzott darabokat, az ott kialakult hangulatot nem leírni, hanem felvillantani akarjuk a videóválogatással.A Bach Mindenkinek Fesztivál további szentesi eseményeinek időpontjai: Március 19. 12:00 Kiss Bálint Református Általános Iskola- 6600 Szentes, Kiss Bálint utca 2.Bach-hangverseny a Kiss Bálint Református Iskola tanulóinakMárcius 20. délelőttSzent Anna templom- 6600 Szentes, Erzsébet tér 2.Rendhagyó énekórákMárcius 21. délelőttSzent Anna templom- 6600 Szentes, Erzsébet tér 2.Rendhagyó énekórákMárcius 24. 17:00Felsőpárti Református Templom- 6600 Szentes Jókai u. 71.Közös Koráléneklés

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. március 17., vasárnap

 

Vélemény, hozzászólás?