Kiemelt hírek Szentes

Körséta a sörözőben

Szentesi Vendégszeretet Egyesület februári Körséta programja keretében a helyi Mező Söröző régi használati tárgy-gyűjteményének látogatására invitálta az érdeklődőket. A vendéglátó egység előtt Matkócsik Pál, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, és nevükben is megköszönte a házigazda meghívását.

A helyszínen Prumek Dénes gyűjtemény tulajdonos beszélt a gyűjtemény kialakulásának előzményeiről, annak „szerves” fejlődéséről, majd végig vezette vendégeit a söröző azon helyiségeiben, ahol elhelyezték a régi tárgyakat, dokumentumokat. Egy-egy tárgynál megálltak, megbeszélték annak történetét és érdekességeit.
(Az ide kapcsolódó videót láthatják a cikk alatt.)

A program részeként feladatalapot tölthettek ki a résztvevők, mellyel még jobban és még több egyedi helytörténeti dokumentummal ismerkedhettek meg.

Meglepetésként Poszler György történelem tanár egy kardot mutatott a társaságnak (fotón), és ki kellett találni a korát. Mindenki 1848-ra tippelt, de az mintegy 100 évvel későbbi volt: egy csendőr kard. Ennek kapcsán erről a korról, a csendőrségről egy történelmi „tízpercet” beszélt Poszler György.

Bár a körsétát a sörözőbe szervezték, nagyon nem nőhetett meg a vendéglátós forgalma, mivel mindenkit a régiségek kötöttek le.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3548262945244837

Szentesi körséta egy söröző helytörténeti gyűjteményébe

Körséta a sörözőben(Videóval és képmelléklettel)Szentesi Vendégszeretet Egyesület februári Körséta programja keretébena helyi Mező Söröző régi használati tárgy-gyűjteményének látogatására invitálta az érdeklődőket.A vendéglátó egység előtt Matkócsik Pál, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, és nevükben is megköszönte a házigazda meghívását. A helyszínen Prumek Dénes gyűjtemény tulajdonos beszélt a gyűjtemény kialakulásának előzményeiről, annak „szerves” fejlődéséről, majd végig vezette vendégeit a söröző azon helyiségeiben, ahol elhelyezték a régi tárgyakat, dokumentumokat. Egy-egy tárgynál megálltak, megbeszélték annak történetét és érdekességeit.(Az ide kapcsolódó videót láthatják a cikk alatt.)A program részeként feladatalapot tölthettek ki a résztvevők, mellyel még jobban és még több egyedi helytörténeti dokumentummal ismerkedhettek meg.Meglepetésként Poszler György történelem tanár egy kardot mutatott a társaságnak (fotón), és ki kellett találni a korát. Mindenki 1848-ra tippelt, de az mintegy 100 évvel későbbi volt: egy csendőr kard. Ennek kapcsán erről a korról, a csendőrségről egy történelmi „tízpercet” beszélt Poszler György. Bár a körsétát a sörözőbe szervezték, nagyon nem nőhetett meg a vendéglátós forgalma, mivel mindenkit a régiségek kötöttek le. Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3548262945244837

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2020. február 16., vasárnap

Vélemény, hozzászólás?