Kiemelt hírek Térség

Átadták a vásárhelyi kórháznak a 800 ezer forintos sérelemdíjukat

Összesen 800 ezer forintot adott át Juhász Tünde Csongrád-Csanád Megyei kormánymegbízottja és Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője a vásárhelyi kórháznak. Az összeg az a bíróság által jogerősen megállapított sérelemdíj, melyet a város polgármesterének kellett megfizetnie az állami tisztviselők jó hírnevének megsértése miatt.  Az egészségügyi intézmény a betegellátás javítására, fejlesztésére fordítja a pénz.

– A bíróság több fóruma, összesen négy bíró mondta ki ítéletben, hogy ma Magyarországon senkit nem lehet indokolatlanul tömeggyilkosnak nevezni. Aki a legcsekélyebb mértékben is vallja a jogállami normákat, annak ezt a döntést el kell fogadnia – jelentette ki Juhász Tünde Csongrád-Csanád Megye kormánymegbízottja a vásárhelyi kórháznak felajánlott sérelemdíj átadásán. Mint arról korábban több helyen is lehetett olvasni, jogerős ítélet született Hódmezővásárhely polgármesterével szemben: a bíróság megállapította, a város vezetője megsértette Juhász Tünde kormánymegbízott és Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetőjének jó hírnevét, amikor azt állította: az olasz szemét behozatali ügyével kapcsolatban, a legfőbb ügyész emel vádat ellenük különös kegyetlenséggel elkövetett tömeggyilkosságért.

Minden előzmény és valóságalap nélkül támadta meg őket a polgármester, pusztán politikai haszonszerzés miatt – hangsúlyozta továbbá Juhász Tünde. A bíróság emiatt jogerősen 400-400 ezer forint sérelemdíj megfizetésére ítélte, kötelezte a politikust.

–          Örülünk, hogy sikerült elérnünk, ha nem is közvetlenül, de közvetetten a polgármester végre támogassa a saját kórházát. A pénz felhasználást pedig a kórház szakembereire, az orvosokra bízzuk, így azt az intézmény számára leginkább szükséges felszerelésekre, például gyógyítást segítő eszközökre fordíthatják – tette hozzá a kormánymegbízott.

–        Szívesen fogadtuk a felajánlást – mondta Kallai Árpád, az egészségügyi intézmény főigazgatója. Hozzátette: a 800 ezer forint támogatást a kórház alapítványán keresztül a betegellátás javítására és fejlesztésére fordítják.

 

Vélemény, hozzászólás?