Kék hírek Kiemelt hírek Térség

Új irodákat kaptak a polgárőrök

Új objektumba költözhettek a Csongrád-Csanád megyei polgárőrök. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Szeged Határrendészeti Kirendeltségének épületében kapott helyet az egyesület.

A két új irodát 2020. július 29-én ünnepélyes keretek között adta át Dakos József rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány dr. Túrós Andrásnak az Országos Polgárőr Szövetség elnökének. Dakos József az ünnepségen hangsúlyozta, a rendőrség számára fontos a szervezetek közötti szoros együttműködés a közrend és közbiztonság fenntartásában, illetve a határőrizeti feladatok ellátásában. Ennek az együttműködésnek a jegyében segítették a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségét, amikor új székhelyet kerestek.

Dr. Túrós András kiemelte, az új irodákban a megyei szövetség megfelelő körülmények közt dolgozhat a jövőben. A polgárőrséget a rendőrség legfontosabb stratégiai partnerének, a közös szolgálatot pedig az együttműködés királynőjének nevezte.

Gémes László a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke beszédében hangsúlyozta, a közös munka sikerét bizonyítja, hogy kiemelkedően jó a megye lakosságának szubjektív közbiztonságérzete.

Az ünnepségen részt vett dr. Mikecz Péter a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal főigazgatója, illetve a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Mészáros Zoltán tűzoltó ezredes is.
Az új központ a Szeged Határrendészeti Kirendeltség épületében kapott helyet. A korszerűen felszerelt irodákat szerdától használhatják a szolgálatot ellátó polgárőrök.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?