Kiemelt hírek Sport Szentes

A szentesi szenior úszók év végi gondolatai

Most különösen nehéz mindannyiunk számára, hiszen ezekben a hetekben pont azt kell nélkülöznünk, ami fizikai és lelki egészségünk megőrzéséhez, immunrendszerünk erősítéséhez, edzettségi állapotunk javításához, sokunknál meglévő egészségi problémák egyetlen gyógymódjához nélkülözhetetlen, a rendszeres mozgást, az úszóedzéseket. Reméljük, nem tart sokáig ez az állapot.

A Szentesi Delfin ESC szenior úszói minden év végén találkoznak, hogy összegezzék az eltelt 12 hónap eredményeit, gondjait, tanulságait. Az adott helyzet miatt a december 27-ére tervezett évértékelő vacsorát nem tudják megtartani, de a „zárszámadás” nem maradhat el.

Szentesi Delfin ESC (archív kép)

A 2020.évi versenyekről néhány mondatban

A szenior úszók versenyszezonja ismét Szentessel indult. Január 18-án V. alkalommal rendeztük meg a Hosszútávú Országos Bajnokságot és Összetett Sprintversenyt. Hagyomány, hogy itt adja át az MSZÚOSZ elnöksége a kupákat az előző évi pontverseny első 3 helyezett csapatának. Ebben az évben harmadikok lettünk 60 szenior úszó egyesületből, így hazai környezetben vehettük át az érte járó kupát. Hatalmas elismerés, hogy 59 egyesület közel 300 versenyzője állt rajthoz egynapos versenyünkön. 14 országos csúcs született, ebből ötöt a szentesi versenyzők és váltók értek el.

Február 15-16-án a Százhalombattán megrendezett Országos Rövidpályás Bajnokságon hatalmas szentesi sikert könyvelhettünk el, hiszen 36 egyéni országos bajnoki címet szereztünk.

Március, április az ismert körülmények miatt a kényszerpihenő időszaka volt. Elmaradtak a versenyek is, Békéscsaba, Bécs és Igló is lemondani kényszerült rendezvényeiket.

Május 3-án könnyítések jöttek, a Szentesi Üdülőközpont elsők között nyitotta meg kapuit a versenyzők és a közönség előtt. Azóta is nagyon hálásak vagyunk ezért, hogy újból úszhattunk. Sajnos a betervezett május 9-10-i időpontban nem volt esély 25. Nemzetközi Szenior Úszóversenyünk megrendezésére, hiszen több mint kéthónapos kényszerpihenő után a fokozott egészségügyi és sérülésveszély miatt meg kellett várnunk, hogy legalább néhány hét edzés előzze meg a versenyt. Végül kicsit másképpen, egynaposra tervezve, a járványügyi szabályok betartásával június 13-án megrendeztük meg. Nagy boldogság volt mindenki számára, a hangulatot fokozta, hogy a megnyitó után a Polgármester Úr vezetésével kígyóvonalban az összes versenyző végigúszta a versenymedencét. Minden résztvevő hálásan köszönte, hogy ismét versenyezhetett.

Június végén az 50. Gyulai Országos Bajnokságon úsztunk, ahol ismét 27 egyéni és 2 váltó bajnoki címet szereztünk. A csapatversenyben 49 egyesület közül a 3. helyen végeztünk.

Júliusban Tótkomlóson vettünk részt nagyon jó hangulatú versenyen. Szeptember elején a csongrádi vezetőségválasztó közgyűlést is tartott az MSZÚOSZ. Pólyáné Téli Évát ismét megválasztották alelnöknek, Tari Lászlót pedig a fegyelmi bizottság tagjának.

November elején a Fedett Országos Bajnokságot egy napba sűrítve, de megrendezték Hódmezővásárhelyen.

Ezen hatalmas siker született, 42 egyesület között a pontversenyt a Szentesi Delfin ESC nyerte, 37 egyéni és 4 váltó bajnoki címet szereztek úszóink

Az év legfontosabb versenye a LEN European Masters Swimming Championships, azaz az Európa Bajnokság, melynek Budapest a rendezője, 2021-re lett halasztva.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?