Hírek Kiemelt hírek Térség

Csongrád Megye Gazdaságáért díjasa: Tamási Zsombor

Tamási Zsombornak, a GÜTTLER Kft. ügyvezetőjének ítélte oda a Csongrád Megye Gazdaságáért díjat az elismerést alapító Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnöksége. A díjat rendszerint a gazdasági önkormányzat februári Üzleti Estjén adák át, ami azonban idén elmarad a járványhelyzet miatt, így az elismerésként járó Hermész bronz kisplasztikát egy későbbi ünnepélyes eseményen veheti át majd a díjazott.

Az idei díjazott, Tamási Zsombor a mezőgazdasági gépek tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozó hódmezővásárhelyi GÜTTLER Mezőgazdasági Gépgyártó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetője. 1997 óta dolgozik a vállalkozásnál, melyet 2007 óta irányít, koordinálásával 2014 végén új, immáron saját telephelyre költözött a GÜTTLER Kft. Nevéhez fűződik többek között a LEAN vállalatszervezési rendszer bevezetése, mely a cég hatékonyságát és sikeres működését támogatja és jelentősen segíti.

Az általa meghatározott cél a vállalkozás folyamatos fejlesztése, jövedelmezőségének megőrzése, melyet a pandémia időszaka alatt is létszámleépítés nélkül sikerült megvalósítania. Hódmezővásárhelyen, annak vonzáskörzetében, de a megyében és a régióban, az export révén külföldön is ismert az általa vezetett vállalkozás. A cég korszerű nagyüzememként, igényes termelési- és munkakörnyezetben működik, és mintegy 2,5 milliárdos nettó árbevétellel bír.
A vállalkozás profiljából, piaci kapcsolatrendszeréből adódóan széleskörű információkkal rendelkezik a gépészet ágazatban. Ezt a felkészültségét hívta segítségül kamaránk, amikor a gépészet ágazat munkaerőpiaci hiány-helyzetéről kívántunk átfogó képet kapni. Tamási Zsombor, a gépészeti versenypiac egyik szereplőjeként, cégvezetőként, szakemberként gazdasági önkormányzatunk felkérésére vállalta, hogy összefoglaló elemzést készít munkatársaival a gépészeti ágazatban Hódmezővásárhelyen működő cégek munkaerőpiaci lehetőségeiről.

A GÜTTLER Kft. a korábbi években maga is duális képzőhelyként vett részt a szakképzésben. A cég tanulói korszerű üzemben, korszerű technológiai feltételek mellett, megfelelő mentorálással szereztek szakképesítést, elhelyezkedési lehetőséget.

Ügyvezetőként fontosnak tartja a szakképzés támogatását a jövőben is, elkötelezett annak tartalmi és módszertani megújításában. Ezért vállalta, hogy bekapcsolódik a CSMKIK által koordinált ágazati munkacsoportok, illetve a megyei munkaerőpiaci kerekasztal működésében. Állítja, képviseli, hogy képzett, felkészült, munkaerővel lehet a legjobb technológiákat is működtetni, de ezért tennie kell a vállalkozásnak.

A DÍJ

Szeged PcTrade
képen: Tóth Gábor
Fotó: Török János

A díjként járó bronz kisplasztika Hermészt, az istenek hírnökét, az utazók és kereskedők védelmezőjét ábrázolja. A szárnyas sapkája és saruja segítségével repülni tudó isten gyorsaságáról, fürgeségéről és furfangos ravaszságáról volt híres. Nacsa Richárd szegedi szobrász a figura megformázásakor ezeket a tulajdonságokat szerette volna minél érzékletesebben ábrázolni modern, letisztult stílusban.

Vélemény, hozzászólás?