Kiemelt hírek Sport Szentes

42 szentesi aranyérem a 25. szentesi szenior úszóversenyen

A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club és a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége június 13-án a dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszoda 33 1/3 m-es nyitott medencéjében rendezte meg a a 25. Szentesi (kicsit más) Szenior Úszóversenyt.

Többek között azért is volt más, mert a koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet után ez volt az első (országos) verseny – a szenioroknál mindenképp. Eltért az eddigiektől azért is, mert be kellett tartani a veszélyhelyzet miatti szabályokat, továbbá ezúttal nem jöhettek külföldi versenyzők.

Mind ezek ellenére kiváló hangulatban zajlott le a program – remek küzdelmeket hozva az összesen 27 versenyszámban. Az esemény „nyitányáról” itt a Sz.Gyors-on már külön, videós cikkben beszámoltunk (‘A szenior úszók elkezdték a versenyzést’), most magáról a versenyről írunk.

Összesen 180 versenyző érkezett az ország szinte minden szenior úszóklubjából. Négy úszásnemben, alapvetően 33 és 66 méteres távon mérhették össze felkészültségüket, egyéni és váltószámokban.

A házigazda úszóklub sportolói nagyon szépen szerepeltek, hiszen összesen 42 aranyérmet szereztek! Természetesen még ennél is több ezüst- és bronzérem “jutott” a hazai versenyzőknek

Az aranyérmes szentesi versenyzők:

Horváth Roland (7)
Virágos Éva (5)
Téli Éva (5)
Lukácsy Katalin (4)
Tari László (4)
Melkuhn Dezső (4)
Rozgonyi Eszter (3)
Palásti Katalin (3)
Kovács Attila (2)
Kondorosi Gréta (2)
Takács Tímea
Demeterné Zsuzsa
Bíró Dániel

A 33 méteres női gyorsúszás leggyorsabb versenyzőjének járó, Becsák Jánosné emlékére alapított különdíjat Simon Ildikó (Törökbálint) vehette át, aki a távot 19.17 mp alatt teljesítette.

A Legidősebb női versenyzőnek járó Kovács Imréné Külön-díjat Bodnár Istvánné (Szentes) kapta. Továbbá ajándékkal kedveskedtek Balázsné Lukátsy Katalin (Szentes), Kanász Sz. Lászlóné (Szentes) Graffjódy Eszter (Eger) sportolóknak.

A mezőny Legidősebb férfi versenyzőjének járó Kovács Imréné Külön-díjat Cseuz Imre (Cserkeszőlő) vette át. Liptai Józsefnek (Bp-i Honvéd)
Fábián Bélának (Eger) serleget adtak át.
A külön-díjat és a serlegeket Kovács Imréné unokája, dr. Kovács Detre nyújtotta át

A Szentesi Delfin ESC tagjai közül köszöntötték azokat, akik ebben az időszakban „kerek” születésnapjukat ünnepelték: Szabó Imre (50.), Takács Sándor (50.), Verók Attila (50.), K. Szabó Lászlóné (80.), Tóth Lászlóné (70.), Varga-Kis Katalin (60.), Rozgonyi Eszter (40.), Bálega Szilvia (40.), Sebők Tamás (30.), Cserháti Nóra (25.)

Nemcsak mi most itt, hanem az idelátogató versenyzők a helyszínen megköszönték a szervezők minden apró részletre kiterjedő, magas színvonalú, ugyanakkor baráti hangulatot is árasztó szervező munkáját.

Képgaléria a versenyről:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3971254989612295

Képgaléria a köszöntésekről:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3971276062943521

Vélemény, hozzászólás?