Hírek Kiemelt hírek Sport Szentes

Karate utánpótlás Magyar Bajnokság Szentesen

A Magyar Tradicionális Kyokushin Karate Szövetség és a Honkyokushin Nemzetközi Karate Szervezet július 10-én Szentesen, a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezte meg a Kyokushin Karate Utánpótlás Magyar bajnokságot.
A versenyen megjelent shihan Furkó Kálmán (8 dan), a magyar kyokushin karate megalapítója.
A versenyt Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere nyitotta meg. Szólt a karateirányzatról, annak alapítójáról Ójama Maszutacuról, aki megreformálta a karatét, előtérbe helyezve a valós küzdelmet és a hatékonyságot. Hangsúlyozta, hogy a fizikai képességek fejlesztése mellett céljául tűzte ki az emberi értékek megőrzését és az ifjúság egészséges életmódra való nevelését.
Más mellett ezért is örömét fejezte ki, hogy Szentes rendezheti meg a fiatalok kyokushin karate Magyar Bajnokságát, amiben nagy szerepelt vállalt ezúttal is shihan Brezovai Sándor – mondta a város vezetője.
Shihan Furkó Kálmán köszöntőjében arról beszélt, hogy a jövőre 50 éves magyar kyokushin karate szakág 2022 márciusában meg tudja rendezni a felnőtt Magyar Bajnokságot (Szentesen), majd egy hónapra rá a szakág Európa bajnokságát is.
Shihan Brezovai Sándortól megtudtuk, hogy az ország 38 egyesületéből érkezett 246 fiatal karatéka vette fel a küzdelmet a magyar bajnoki címek megszerzéséért. Különösen juniorok küzdelemi hoztak izgalmas és igen színvonalas csatákat, mai azért is jó, mert közülük kerülhetnek ki a következő esztendő magyar bajnokai, és küzdhetnek a hazánkban rendezendő Európa bajnokságon.
Ezt követően formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban mérettettek meg a karatékák, gyermek-serdülő-ifjúsági és junior korcsoportokban selejtezőktől indulva a döntőkig zajlottak a küzdelmek, fiú és lány kategóriákban.
A szentesi dojoból 10 versenyző indult, kiválóan szerepeltek:
Lehet, hogy egy kép erről: 15 ember, álló emberek és belső tér

 

Vélemény, hozzászólás?