Hírek Kiemelt hírek Sport Szentes

Közel fél ezer érmet szereztek a szenior úszók

A Szentesi Delfin ESC december 27-én, a Séf Kft. ebédlőjében rendezte meg az évzáró rendezvényét, melyen részt vett Szabó Zoltán Ferenc Szentes polgármestere, Vidovics Zoltán, a helyi önkormányzat Ifjúsági-és Sportbizottságnak elnöke, Móra József önkormányzati képviselő, és természetesen a szenior úszóklub tagjai (még Dunaújvárosból, Szegedről és Szolnokról is eljöttek).
Pólyáné Téli Éva, a Szentesi Delfin ESC szakmai vezetője értékelte az elmúlt két esztendő tevékenységét. (Az elmúlt évben a Covid járvány miatt ezt nem tudták megtenni.)
Jelenleg 89 tagja van az egyesületnek, közülük 59-en vettek részt különböző versenyeken. (Az új tagok bemutatására, illetve bemutatkozására is sort kerítettek.)
A szakmai vezető kiemelte, hogy 2020-ban tevékeny szerepet vállaltak a Vízipók verseny megszervezésében, ahol mentálisan sérült emberek versenyeztek különböző úszásnemekben.
Továbbá szólt a 2021-es (szentesi) Speciális Olimpiáról, melynek során az úszóversenyek és a tornaversenyek lebonyolításában vették ki részüket.
Az idei évben megrendezett városi sportolói ünnepségen az egyesületükből 33-an részesültek elismerésben.
A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) által felállított ranglistán, időeredményeik alapján dr. Venczel Kincső és Melkuhn Dezső szerepel az első, illetve a harmadik helyen. (Ezen a ranglistán többen is előkelő helyen szerepelnek a klubból.)
Összességében az elmúlt évben 305 arany, 104 ezüst és 80 bronzérmet szereztek a Delfin ESC versenyzői! Ez összesen 489 érem – egy év alatt!
A rendezvényen külön is megköszönték Nagy Lászlóné ( a képen) gazdaságvezető lelkiismeretes, pontos munkáját, Szabó Imre elnök fáradhatatlan munkabírását, és Ferke Gáborné sportág iránti szeretetét, rendkívüli akarat erejét.

Vélemény, hozzászólás?