Hírek Kiemelt hírek Szentes
Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármesterének felhívása
“Tisztelt szentesi lakosság!
Múlt év végén mi kerültünk bajba, mint Város a Sportcsarnokunk leégése kapcsán.
Akkor és azóta is segítséget várunk és kapunk is magánszemélyektől, cégektől, vállalkozásoktól, kisebb-nagyobb közösségektől, Magyar Önkormányzatoktól, testvérvárosainktól és a Magyar Államtól.
Harmadik napja a világ újra megváltozott körülöttünk és Országunk szomszédságában fegyveres katonai konfliktus ütötte fel a fejét.
Dr. Benkő Tibor Honvédelmi Miniszter úr a tegnapi napon útjára bocsátott szentesi katonákat is a keleti országrészbe a MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred állományából, akiket humanitárius munkájuk végeztével nagyon várunk haza Szentesre.
A csütörtöki testületi ülésen bejelentettem, hogy Szentes Város Önkormányzata, amennyiben szükségessé válik a háborús zónából érkező menekülteket lehetőségei számbavételével tudja fogadni és ellátni is.
Első lépésben arra kérném a Tisztelt Szentesieket, hogy amennyiben lehetőségük van adakozni, adományozni élelmiszert, tisztálkodási szereket, takarókat, gyermekek ellátására szolgáló eszközöket, termékeket akkor ezt már megtehetik a mai és a holnapi napon is a következő intézményeinkben:
Koszta József Múzeum, Szentes Kossuth tér 1. 10-17 óráig tel.:06 70 228 8565.
Hajléktalan Segítő Központ, Szentes Rákóczi Ferenc utca 183. 06 70 429 8302
08-20 óráig.
Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon, Szentes Kováts Károly utca 3. 06 63 850020 08-20 óráig.
Hétfőtől további, hétköznapokon működő intézményeket is megadok gyűjtőpontokként.
Bajban ismerszik meg a barát!
Most rajtunk a sor!
Köszönöm megtisztelő figyelmüket!
Maradok barátsággal: Szabó Zoltán Ferenc”
Ehhez szorosan kapcsolódva a Koszta József Múzeum egy közleményt adott ki:
“RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY:
Tisztelt Múzeumi Közönség!
Szabó Zoltán Ferenc Úrral, Szentes város Polgármesterével egyeztetve jelezni kívánjuk, hogy mától minden nap – hétfőn is! – 10:00 és 17:00 között a Múzeum Vármegyeházi épületének pénztáránál a kollégáink adományokat várnak.
A felajánlásokat a Polgármesteri Hivatal szervezésében folyamatosan juttatjuk majd el a kárpátaljai és ukrajnai menekülteknek.
A nehéz helyzetbe került családok részére elsősorban tartós élelmiszert, ruhaneműt várunk, de természetesen minden felajánlás hasznos és értékes, szívesen fogadják a rászorulók.
A múzeumi pénztár telefonszáma: 06 70 228 8565
Email: latogato@kosztamuzeum.hu
Az adományokat folyamatosan várjuk, köszönjük az együttérző gondoskodást!”

Vélemény, hozzászólás?