Kiemelt hírek Térség

47 egyéni jelölt Csongrád megyében, 16 a szentesi választókerületben

Április 8-án országgyűlési képviselő választást tartanak Magyarországon. Ekkor kerül megválasztásra a következő 4 évre a 199 fő parlamenti képviselő.

Csongrád megye négy Országos Egyéni Választókerületre (OEVK) oszlik, melyek székhelye: Szeged (1. és 2. választókerület), Szentes (3. vk.), Hódmezővásárhely (4. vk.). A területi lehatárolást az alábbi térképen szemléltetjük:

Vadász Csaba, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatása szerint lezárult az egyéni képviselő jelölt állítás folyamata, azaz mára hivatalossá vált, hogy kik azok a képviselő jelöltek, akik a 4 választókörzet szavazólapjain szerepelni fognak. Csongrád megyében összesen 47 jelöltet vett jogerősen nyilvántartásba az illetékes választási bizottság. Az 1. választókerületben 12, a 2. választókerületben 8, a 3. választókerületben 16, míg a 4. választókerületben 11 képviselő választására nyílik lehetőség. Minden esetben a legtöbb szavazatot kapó jelölt jut országgyűlési képviselő mandátumhoz.

Csongrád megye 3. választókerület

(Jelölt neve-Szervezet)

 1. Bartók Gyula Szilveszter KÖZÖS NEVEZŐ
 2. Dr. Bene Gábor Sándor NEEM
 3. D’Elia Viktor Zoltán LMP
 4. Demeter István –
 5. Dombi Sándor Gábor EGYÜTT
 6. Dr. Eörsi Mátyás DK
 7. Farkas Sándor FIDESZ KDNP
 8. Gila Ádám REND PÁRT
 9. Hegedűs Barnabás MOMENTUM
 10. Kasler Sándor A HAZA PÁRTJA
 11. Mihály Alexandra MCP
 12. Mihály József Tibor MIÉP
 13. Ornyik Imre független jelölt
 14. Rostás Dávid Tivadar OCP
 15. Szabó Zoltán Ferenc JOBBIK
 16. Tusz Andrea HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

Szavazni az arra jogosultaknak a postai úton kézbesített értesítőben jelzett szavazókörben lehet 2018. április 8-án reggel 6 és este 19 óra között.

/F.: Csmi Választási Iroda/

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?