Sport

Rangos sportverseny érkezik a városba

Szentesen rendezik az idei rövidtávú tájékozódási futó országos bajnokságot szeptember 14-én, szombaton.

Az eseményre több mint 1200, 12 és 85 év közötti versenyzőt várnak, akik csaknem 30 kategóriában állhatnak majd rajthoz. Délelőtt lesz a selejtező, délután pedig maga a verseny.

Szabó Zoltán polgármester emlékeztetett arra, hogy utoljára 2021-ben volt a városban olyan sportesemény, ahol több mint 1000 sportolót láttak vendégül.

Petróczky Ádám, a Hód-Mentor SE elnöke a tájékozódási futásról elmondta: a versenyzők térképet kapnak egy területről, ahol ellenőrző pontokat kell megkeresniük minél rövidebb idő alatt. Az erdei terep mellett az utóbbi két évtizedben megjelentek a városi versenyek is – részletezte az egyesület elnöke.

Hozzátette, a városi versenyformánál nem a tájékozódási feladat nehézsége a kihívás, hanem a magas futótempó melletti teljesítmény. Úgy véli, Szentes adottságai – különösen a belváros – megfelelő színvonalú terepet biztosítanak a versenynek.

Petróczky Ádám kiemelte, a profik mellett bárki részt vehet a megméretésen, lesz nyílt kategória is. A versenyzőknek nagyjából 2-4 kilométeres távot kell teljesíteniük.

Fotó: Igor Photography.

Vélemény, hozzászólás?