Kiemelt hírek Támogatott tartalom Térség

5 apróság, amivel megmenthetjük a Földet

Támogatott tartalom

A környezetvédelemért mindenki tehet. Sokan gondolják, hogy apró tettekkel nem lehet megmenteni a Földet, pedig éppen a kis lépések összességével érhetünk el komoly, pozitív változást. A környezetünk védelme ráadásul sok esetben kényelmes és pénztárcakímélő is.

 

Műanyagpalack
A műanyagok előállítása globális szinten 70 év alatt 1,5 millió tonnáról több mint 300 millió tonnára nőtt, ráadásul egy darab 1 literes palackozott víz előállításához 3 liter vizet használnak fel. A boltok polcain már számtalan alternatív lehetőséget találhatunk, ha hosszú távon ki szeretnénk váltani a műanyag palackokat. Érdemes a strapabíró üveg vagy a fém kulacs mellett dönteni.

Bevásárlás
Minden egyes műanyag zacskó elkészítésekor káros fosszilis termékek kerülnek a levegőbe. Hatalmas gesztus a Földünk felé, ha a heti bevásárlás során nem a műanyag zacskóhoz nyúlunk, hanem induláskor a többször használható és mosható vászontáskát vesszük le az akasztóról. Manapság már számtalan színben, méretben és formában választhatjuk ki a nekünk tetsző környezetbarát táskát.

Közlekedés
Ha többször hagynánk az autónkat a garázsban vagy a parkolóban és helyette inkább a biciklis vagy a gyalogos közlekedési formát választanánk, akkor nemcsak a reggeli és a délutáni dugókat kerülhetnénk el, hanem a környezetünkért is tennénk valami hasznosat. Szerencsére hazánkban már egyre több olyan kezdeményezés van, amely segíthet fenntarthatóbbá tenni a mindennapjainkat.

Újrahasznosítás
Egy átlagos család évente nagyjából egy tonna szemetet dob ki. A folyamatosan növekvő szeméthegyek hatalmas problémát jelentenek napjainkban. Ne feledjük, hogy a legkisebb kukába kerülő szemét is építőköve lesz az egyre növekvő szeméthalomnak, amely folyamatosan szennyezi a környezetet, pedig a hulladéktárolókba helyezett termékek több mint 80%-a újrahasznosítható. Szelektáljuk tudatosan az üveget, műanyagot, papírt és alumíniumot.

Napenergia
Nem véletlenül a napenergia az egyik legnépszerűbb megújuló energiaforrás. Amellett, hogy zajmentes, nem jár további károsanyag-kibocsátással, nem utolsó sorban pedig a villanyszámla is kiváltható vele és növeli az ingatlan értékét is. Megújuló, zöld energiával az Ön otthona és vállalkozása is hatékonyabbá, fenntarthatóbbá válhat!

Ha Ön is szeretne változtatni szokásain a környezetünk védelme érdekében és lenullázná villanyszámláját, akkor az egyik legelhivatottabb lépés, ha napelemre vált otthonában vagy cégénél! Nem érdemes éveket várni a napelemes rendszer telepítésével!

Nézzen körül a www.optimumsolar.eu honlapon már ma!

Vélemény, hozzászólás?