Hírek Szentes

Körséta a jubiláló szentesi Petőfi Iskola körül

Szentesi Vendégszeretet Egyesület a soros Szentesi Körsétát szeptember 9-én, az egykori Petőfi Sándor Iskola évfordulói jegyében rendezte meg. A körséta kapcsolódott az iskola egykori diákjainak és tanárainak megemlékezéséhez. A köszöntők és a megemlékezések hangzottak el a 105 éves iskolaépületről, az abban 71 évig működő Petőfi Sándor Általános Iskoláról, illetve a 60 éves ének-zenei oktatás történetéről.

A körséta keretében – a Lőrincz Márton téren – Szirbik Imre, a város polgármestere, egykori diákja mondott megnyitót, Labádi Lajos(egykori diák) beszélt az iskola történetének 1880-1911 közötti időszakáról.  Kis-Rácz Antalné, nyugalmazott tanárnő az oktatási intézmény 1911-1946 közötti időszakának történéseit ismertette, végül Dóczi Gáborné (ny. igazgató) a bezárás előtti 50 évre emlékezett.

A mintegy 200 résztvevő jó hangulatban „ismerkedett”egymással, közösen énekeltek. Ebből egy rövid részlet videón:

 

A megemlékezés végén a találkozó alkalmából emléktáblát avattak (Újvári Katalin és Baranyi László), és két új padot vettek birtokba: egyiket a találkozó emlékére, másikat a 60 éves ének-zenei oktatás tiszteletére helyezték el.

Ezt követően a résztvevők többsége az iskola épületében tett egy sétát, ahol Labádi Lajos nyugalmazott levéltár igazgató mondott ismertetőt.

 

Tekintse meg a találkozóról készített képgalériát, ahol több ismerőssel is „találkozhat”:

navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?