Hírek Szentes

60 önkéntes – családias légkörben adott vért a Közútnál

A Szentesi Vérellátó, a Vöröskereszt Szentesi vezetősége és a Közútkezelő KHT október 18-án véradást rendezett a cég Szentesi Telephelyén. A 11. éve rendszeresen megszervezett esemény mindig jól sikerült, így volt ezúttal is. Családias és vidám hangulat jellemezte a mai véradást annak ellenére, hogy a helyieken kívül többen jöttek Szegedről, Hódmezővásárhelyről is.

Nem megszokott pillanat, amikor egy család egyszerre, egy helyszínen ad vért. Most Székely Gyula és kedves felesége és lánya együtt nyújtották karjukat. A férj a Közútnál, a feleség a Parkerdő Otthonban dolgozik, a lányuk a Zsoldos Ferenc szakgimnáziumban tanul. Az apuka 35-szörös, a lánya első véradó.

 

A Székely család együtt adott vért

 

A véradás két órája alatt összesen 60-an (!) adtak vért, közülük öten, életükben első alkalommal. A véradás helyi szervezője Szécsényi Ferenc volt.

Szécsényi Ferenc

 

A véradók az ilyenkor szokásos ajándékokat kapták, valamint a cég bográcsos marhapörkölttel, és üdítőkkel kínálta az önkéntes véradókat.

Feltétlenül említést kell tenni az egészségügyi szakszemélyzetről, akik délelőtt a Vérellátó Állomáson, délután a kiszállásos véradáson álltak helyt.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?