Kiemelt hírek Szentes

8 órai tea – közéleti ügyekről

Szirbik Imre polgármester június 8-án, a Pano Sport Pub-ban “sajtó kávé” keretében egy napindító kávéra, jeges teára hívta meg a sajtó helyi képviselőit, hogy megbeszélhessék az aktuális ügyeket.

„Érdekes a szituáció, hiszen a mintegy kéthetes szabadságom után találkozunk, ezért van, amiről csak másodkézből, van, amiről csak utólagosan tudunk beszélni” – kezdte a diskurzust a város vezetője.

Elsőként a főként a felsőpárti városrészben bekövetkezett barbár „fametszésről” esett szó. A város főkertésze leállította a fák szakszerűtlen nyesését.

Tárgyalást kezdeményeztek az NKM Áramszolgáltató Zrt. (volt DÉMÁSZ) helyi képviselőjével, és három dologban megállapodtak:

  1. A metszési munkálatokat azonnal le kell állítani, a meglévő nyesedéket elszállítani.
  2. A városnak, a lakóknak az ügyben nincs felelőssége.
  3. Helyreállítási tervet kell készíteni, és annak anyagi vonzatát az áramszolgáltató állja.

Abban is megegyeztek, hogy nyilvános bocsánatkérést intéznek a lakossághoz ez ügyben.

Szentes benevezett a virágos város pályázatba, ennek munkálatai jól haladnak, annak ellenére, hogy kevesebb közmunkás áll a Városellátó Nonprofit Kft. rendelkezésére, akik a munka dandárját végzik – mondta Szirbik Imre. A továbbiakban a kertészetben érdekelt vállalkozókkal vették (veszik) fel a kapcsolatot, és velük közösen szeretnének eredményesen felkészülni a megmérettetésre – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva a polgármester elmondta, hogy tartható lesz  a Pusztai László Sporttelepen kialakítandó Kinizsi Klubház átadásának június 30-i határideje, de elvégezni valók utána is akadnak majd bőven az objektumban.

Beszélt a polgármester két nagyon aktuális pályázatról is: az egyik a kerékpárutak építése, a másik a zöld város projekt:

 

 

Vélemény, hozzászólás?