Kiemelt hírek Szentes

80 éves az igazgató bácsi

Az Együtt Szentesért Egyesület augusztus 3-án házában köszöntötte Négyesi Jánost, ny. iskolaigazgatót 80. születésnapja alkalmából.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, növény, fa és túra/szabadtéri

Az ünnepeltet Szobota Imréné, az egyesület elnöke köszöntötte, és ajándékkal kedveskedett az egyesület egyik alapító tagjának. Természetesen a jelenlévők közül többen is adtak át személyes ajándékot.

Négyesi János 80 évvel ezelőtt ezen a napon született, iskoláit a városban végezte, csak a felsőfokú tanulmányait abszolválta Szegeden. Tanító és földrajz szakos tanárként dolgozott Nagytőkén, a Dolgozók Általános Iskolájában, a Damjanich utcai Általános iskolában, és a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában.

Igazgató bácsiként ismerik, és még szólítják napjaikban is, hiszen a felsorolt intézményeket vezette is. Érdekesség, hogy egy épületben három iskolát is igazgatott: a Köztársaság térit, az Erzsébet térit és a Szent Erzsébet Katolikus Iskolát.

További különlegesség, hogy feleségével, Juhász Éva ny. tanárnővel éppen 57 éve élnek boldog házasságban.

A 32 éves pedagógusi pályán (tanárként és igazgatóként) számos – ma már derűs – történet maradt meg emlékezetében, ezek közül többet is elmesélt a jelenlévők örömére.
A mesélés közben készült videó:
https://youtu.be/0oA4GdUDqks

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4189269431144182

Vélemény, hozzászólás?