Hírek Kiemelt hírek Szentes

80 millió forintos fejlesztés a kórház szülészetén

A szentesi dr. Bugyi István kórházban a „Családbarát, családközpontú szülészeti, újszülött és koraszülött intenzív ellátás támogatása integrált infrastruktúra- és eszközfejlesztési, valamint képzési programokkal, továbbá a várandós felkészítés erősítésével” pályázat keretén belül megvalósult a szülészeti osztály felújítása és új eszközök kerültek beszerzésre. Mindezek ünnepélyes átadását tartották meg szeptember 23-án, a szülészet épületében.
Az ünnepségen először Kalmár Mihály, a kórház főigazgatója ismertette a tényeket: 2019-ben mintegy 80 millió forintos támogatást nyertek ezen a pályázaton, ebből 21,6 milliót fordítottak eszközbeszerzésre, 56 milliót az infrastruktúra felújítására, 2,2 millió forintot pedig a szakdolgozók továbbképzésére.
A szülészeti osztályra három új elektromos szülőágyat, négy CTG-készüléket, egy szülőkádat, egy bordásfalat, valamint egy paravánt szereztek be. A szülészet megjelenésében is megváltozott, két egyágyas szülőszobát, egy családi szülőszobát, önálló vizesblokkokat, a látogatók számára pedig öltözőket, zuhanyzókat alakítottak ki.
Az átadón Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, a korszerűsítésnek köszönhetően az ide kerülő kismamák biztonságban, családbarát környezetben élhetik át életük legfontosabb pillanatait. Hozzátette, a kormány családbarát intézkedéseinek köszönhetően a fiataloknak nem terhet, hanem örömet és boldogságot jelent a gyermekvállalás. Ehhez a gondolathoz csatlakozott Gémes László, a Csongád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke.
Szabó Zoltán, Szentes polgármestere azt emelte ki, hogy a szentesi szülészet légköre és az ott folyó szakmai munka miatt sok vidéki szülő is a szentesi kórházat választja.

Vélemény, hozzászólás?