Csongrád Térség

85 éves apostol a csongrádi passióban

Különleges passiót adott közre a Szentes TV. A csongrádi passiót 2019 óta mutatják be a városban, legutóbb virágvasárnapkor. Különleges szereplője is van az előadásnak.

Péter apostolt az idén 85 éves Botos József adta elő. Róla tudni kell, hogy 8 éve Csongrád díszpolgára. Civilben egyébként ő volt a rendszerváltás után a társadalombiztosítás első vezetője.

Ennek okán feleségét, a 83 éves Botos Katalint, aki az Antall-kormány minisztere volt, kértük meg, hogy méltassa az előadást és mesélje el férje szereplésének történetét.

Azt írta a Hir45-nek, hogy “Jóska 3 éve szerepel benne. Először közapostol volt, aztán Jakab apostollá lépett elő, ekkor már volt egy mondata, idén viszont kiesett a korábbi Péter, s így előlépett az apostolok fejévé, több szöveggel”.

Úgy látja, hogy férjének egészen jó színészi adottságai vannak, ezt a karácsonyi pásztorjátékok alkalmával már évtizedek óta bemutatja. Fejből tudja, és előadja a János vitézt és a Toldi Estéjét is, ezek egy óránál is hosszabb fejből elmondott verses elbeszélések.

Érdekes, hogy egyébként hallgatag, csendes személyiség; ő az, akinek az ausztrál bennszülöttek minden bizonnyal azt a nevet adták volna, mint egyik társuknak: “Aki mindenkit meghallgat”… – jegyzi még meg a korábbi tárcanélküli miniszterasszony.

 

Aminek még örül, hogy “a város különböző rétegeihez tartozók szerepet vállalnak benne, összesen 90-en. A korhű jelmezek, a kissé naturalisztikus előadás azáltal válik különösen felemelővé, hogy egy színvonalas énekkar és zenekar szívhez szóló zenével kíséri.

Vélemény, hozzászólás?