Kiemelt hírek Szentes

90 év – családszerető légkörben

A város vezetője köszöntötte 90. születésnapján Faragó Lajos szentesi, lakost. A Vecseri utcai házban május 3-án jött össze a népesebb család, hogy megünnepeljék a (hétgyermekes) apa, a (tizenhárom unokás) nagypapa, a (19-szeres) dédnagypapa, és az (egyszeres) üknagypapa nevezetes napját.

Szirbik Imre polgármester közvetlen szavak kíséretében adta át ajándékát és a miniszterelnök Köszöntő Emléklapját az ünnepeltnek, majd a gyermekek ajándékai következtek, végül két születésnapi tortát is kapott Lajos bácsi.

 

 

A Baranya megyei Dombírtáson született Faragó Lajos 1928. május 3-án, ott élte kisgyermekkorát, majd 1936-ban került Szentes közelébe, sokáig élt tanyán. Külső-Ecseren lakott, „ma úgy mondjuk: cselédmunkát végeztem”. A második világégést követően mezőgazdasági munkákból élt, a Kalinin-, majd a Május 1. tsz-ben volt traktoros.

Huszonnyolc évvel ezelőtt ment nyugdíjba, „azóta nem dolgozok” – mondta. Visszaemlékezve életére a legszebb élményei a házasság, majd a gyermekei születése. A jövőre vonatkozóan pedig ezt reméli: „legyen egészség, és sokáig legyen együtt a család”.

 

Vélemény, hozzászólás?