Kiemelt hírek Szentes

90 éves a közgé – tanteremavató, kiállításmegnyitó

Folytatódott a HSZC szentesi Boros Sámuel Szakgimnázium és Szakközépiskola fennállásának 90 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepség sorozat. November 10-én az iskola III. emeletén lévő szaktantermet dr. Gilicze Lászlónéról (Őzike néni) nevezték el. A Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban az iskola történetét bemutató kiállítást nyitottak meg.

A gyors- és gépírást tanító dr. Gilicze Lászlóné tiszteletére – ünnepélyes körülmények között – róla nevezték el az intézmény szaktantantermét.

Erzsike néni 1939-től 1944-ig a szentesi 2 éves női kereskedelmi szaktanfolyam óraadó tanára. 1960-tól gyors- és gépíró iskola, a Szentesi Közgazdasági és Egészségügyi Szakközépiskola tanára egészen 1980-ban bekövetkezett nyugdíjba vonulásáig.

Óraadóként 1981-től 1992-ig mint nyugdíjas, tanította a gyors- és gépírást. Pedagógusként generációkat nevelt és tanított meg a gyors- és gépírás tantárgy szakszerű és pontos elsajátítására. Sok tanítványa az Ő lelkiismeretes, fáradságot nem kímélő nevelő- és oktatómunkájának köszönheti, hogy pályája során titkárként, adminisztrátorként megállták a helyüket munkahelyükön.

Szentesen Ő vezette be a zenére gépelés módszertanát. Munkájának elismeréseként 1978-ban Miniszteri Dicséret kitüntetést kapott.

A tanteremavatón részt vett a család részéről a névadó két gyermeke András és Márta, valamint két lányunokája, és sok tanítvány, valamint az iskola jelenlegi diákjai. Somosné Puskás Krisztina ismertette a névadó életútját, szakmai eredményeit, és Gilicze András lelkész úrral közösen a nemzeti színű szalag átvágásával felavatták a dr. Gilicze Lászlóné szaktantermet.

Ezt követően a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében műsoros ünnepség keretében nyitották meg az iskola történetét bemutató kiállítást. Itt Somosné Puskás Krisztina igazgatónő köszöntötte a megjelenteket, köztük Szirbik Imre polgármestert, Szabó Zoltán Ferenc önkormányzati képviselőt, Árva-Nagy Sándornét, az iskolát fenntartó Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatóját.

Az igazgatónő ünnepi beszédében felelevenítette az iskola történetét, az egyes fontosabb állomásokat, a környezetében betöltött szerepét, jelentőségét is méltatva.

Az ünnepi műsorban volt és jelenlegi diákok léptek fel, köztük a 9. osztály kórusa, valamint Kiss Viktória (ének), Fábián Nikolett (ének), Abonyi Kitti (vers), Fári Mónika tanárnő (vers).

Képek tanterem avatóról:

navigate_before
navigate_next

Képek a műsoros kiállítás megnyitóról:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?