Kiemelt hírek Szentes

90 éves a Szentesi Vasutas SC

A Nagyhegyi és Felsőpárti Családi Nap keretében szeptember 5-én Szentesen, a Vasutas Sportpályán ünnepélyes körülmények között megemlékeztek a Szentesi Vasutas Sportkör alapításának 90. évfordulójáról, felelevenítették az eltelt 9 évtized néhány emlékezetes és kiemelkedő pillanatát.

Az ünnepségre meghívták az alapítók, vagy a későbbi szakvezetők, sportolók leszármazottait, egykori és mai vasutas sportvezetőket, sportolókat, a város vezetőit.

Makra Zoltán, a Szentesi Vasutas SC tb. elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd felidézte a sportkör alapításának, működésének fontosabb állomásait (Szentesi MÁV SE1930 – Szentesi Vasutas SC 2020), emlékezett az alapítókra: Kopasz Károlyra, Nádai (Nittinger) Gézára és Gerecz Elemérre.

A képen a következők lehetnek: 3 ember, álló emberek és túra/szabadtéri

Felvillantotta az egyesületen belül tevékenykedő egykori és jelenlegi szakosztályokat, azok kiemelkedő színtű közösség kovácsoló, személyiség-nevelő munkáját, az ott felnövő kiváló sportolóit.

A teljesség igény nélkül, említette dr. Orosz Pál olimpiai aranyérmes labdarugót, dr. Mónus Sándor vívóedzőt, Kis-Tóth Tihamér birkózó szakosztályvezetőt, Strehling András birkózó edzőt, Szemerédi András kézilabda edzőt, dr. Rébeli-Szabó József vízilabda edzőt, Vida-Szűcs Lajos rögbiedzőt, Dobos László, Herold Péter és Orosz Tibor kézilabda edzőket.

A sportkör tiszteletbeli elnöke bejelentette, hogy a jubileumra készült egy, a szentesi vasutasok sportjának 90 évét bemutató kiadvány, melyet a Családi napon jelenlévők ingyen megkaptak.

Az emlékezést követően Makra Zoltán Jubileumi Emlékérmet adott át Fekete Mónika, többszörös cselgáncsozó magyar bajnoknak. (Megemlítette: a jubileumra készített érmet még több sportolónak és szakvezetőnek át fogják adni egy másik eseményen.)

Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere is köszöntötte a meghívott vendégeket, méltatta a szentesi vasutas sport jelentőségét a város életében.

Az ünnepség az új kiadvány lapozgatásával, beszélgetéssel és baráti est-ebéddel zárult.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4351762734894850

Vélemény, hozzászólás?