Hírek Kiemelt hírek Szentes

90 éves lett ’Erzsi néni’

Szentes város polgármestere január 20-án, születésének 90. évfordulóján köszöntötte Bácskai Mihálynét (sz. Molnár Erzsébet) ny. pedagógust, a Szentes Városért Emlékérem kitüntetés tulajdonosát. A járványügyi szabályok betartása mellett Szabó Zoltán Ferenc, a város vezetője születésnapi köszöntő Emléklappal, egy csokor virággal és tortával emlékezett a jeles évfordulóra.
Az ünnepeltet ezen a napon köszöntötték az Együtt Szentesért Egyesület vezetői. Továbbá – meglepetésszerűen – eljöttek az ország több pontjáról egykori, főként a drámatagozaton végzett diákjai, és közvetlen szavakkal, énekkel köszönték meg azt, amit kaptak Erzsi nénitől.
A képen a következők lehetnek: 4 ember, álló emberek és éjszaka
Erzsi néni (mindenki így szólította és szólítja) 1953-ban a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerezte meg a középiskolai, magyar-történelem szakos tanári oklevelét. Tanított a szentesi Közgazdasági Technikumban (1954–1968-ig), a Horváth Mihály Gimnáziumban 1989-ig, a nyugdíjazásáig.
Közben még egy éven át a városi Művelődési Osztály vezetője is volt. Tizennyolc éven keresztül megyei középiskolai szakfelügyelőként tevékenykedett. Több évtizeden át képviselte kollégáit a Pedagógusok Szakszervezetben, melynek során alelnöke is volt az országos testületnek volt.
Többször is kifejtette, hogy számára mindig a katedra jelentette a kiteljesedést. Nemzedékek sokaságát nevelte a szépre, jóra, egymás és a magyar nyelv szeretetére és megbecsülésére. Diákjai megállják helyüket az élet különböző területein, nem egy közülük nemzetközi sikereket is elért, ami szintén magas szintű pedagógiai munkáját bizonyítja. A férjével együtt képviselt oktatási modell méltán vált országosan elismertté.
A képen a következők lehetnek: 2 ember
Még egyetemi tanulmányaik alatt ismerte meg és ment férjhez Bácskai Mihályhoz, együtt jöttek Szentesre, együtt tanítottak a Horváth Mihály Gimnáziumban. Négy gyermekük született: Mihály, Erzsébet, János és István, és hat unokája is van, akikkel imád együtt lenni, beszélgetni.
Napjainkban is részt vállal a közéletből. Eljár a számára érdekes kulturális eseményekre, tapasztalataival és személyes élményeinek továbbadásával segíti a helyi civil szervezetek tevekénységét.
Otthonában legszívesebben olvas, zenét hallgat. Az utóbbiak közül például Bródy János, vagy Máté Péter szerzeményeket, vagy a kedvenc Mozart, és Beethoven dallamokat. “De még bevásárolni is eljön Anyu” – tudtuk meg a mindannapjaiban neki sokat segítő ‘Michel’ fiától.
Jó egészséget és boldogságot kívánunk Erzsi néninek!
Videó az egykori drámaisok látogatásáról:

Vélemény, hozzászólás?