Hírek Kiemelt hírek Szentes

90. születésnapján köszöntötték a város díszpolgárát

Abonyi Sándort, Szentes város díszpolgárját január 7-én, 90. születésnapján köszöntötte Szabó Zoltán Ferenc polgármester. Az ünnepelt családja körében emlékezett a jeles jubileumra, amikor a város vezetője átadta a magyar miniszterelnök Köszöntő Emléklapját, valamint egy üveg finom bort.
A képen a következők lehetnek: 1 személy, állás és belső tér
A beszélgetés ez utóbbi témával folytatódott: Sanyi bácsi szereti a minőségi bort, és a különleges készítésű pálinkát. Ezek, no és a minden nap elvégzett munka az, ami hozzájárult az eddigi hosszú élethez – mondta az ünnepelt, hozzátéve: most már szeretné megérni a „százat” is.
A képen a következők lehetnek: 4 ember, étel és belső tér
Sokat jelent számára, hogy rendszeresen körbe veszik gyermekei és unokái, mind a mai napig fontos számára a család együttléte. Minden kisebb-nagyobb munkát elvégez a ház körül, ami a korát meghazudtoló fizikai állapotához is hozzájárul. Egy nagy fájdalma van: most a járványügyi időszakban nem tud menni a melegfürdőbe, hiányoznak a beszélgetések.. Szívesen emlékszik vissza dolgozói és sportolói pályafutására is, nagyon sok érdekes sztorit mesélt (és mesél) ezekről az aktívabb évekről.
Abonyi Sándor 1930. szeptember 16-án született Szegeden, 1960-2009 között boldog házasságban élt élete párjával, CSÖPIVEL, aki ekkor végleg elbúcsúzott tőle. Házasságukból 3 gyermek született, akik hat csodálatos unokával ajándékozták meg.
Közgazdasági Technikumot végzett, kirakatrendezői szakmunkás bizonyítványt szerzett, majd zöldség-gyümölcs felvásárlói és raktárosi képesítéshez jutott. Dolgozott Népboltban, a Földműves Szövetkezet Kisáruházában, a szentesi KISKER vállaltnál, majd 1957 júniusától végleg elkötelezte magát a zöldség-kereskedelemmel.
A Zöldség Szakszövetkezetben vezető értékesítő, a Csongrád Megyei Zöldért Vállalatnál telepvezető, a Fábiánsebestyéni Kinizsi Szövetkezet „KERTÖV” kertészeti egységében értékesítési vezető, a Korai Zöldségtermesztési Rendszerben vezető értékesítő lett.
1992-ben ment nyugdíjba.
Abonyi Sándor 2016 október 22-én vehette át a Szentes Város Díszpolgára címet az 1956-os szentesi eseményeken a Nemzetőrség parancsnokaként kifejtett tevékenységéért

Vélemény, hozzászólás?