Hírek Szentes

A 150. tűszúrás

Király J 150. véradás

A Szentes térségi véradó mozgalomban Király József egy emblematikus személyiség. Az ő életében jelentős volt az október 3-i nap: a reggeli órákban vért adott a Szentesi Vérellátó Állomáson, ami azt jelenti, hogy 150-szeres véradó lett!

Ez a jubileumi véradás is olyan volt, mint a többi: egy kicsi feszültség most is volt benne, általában a reggeli órákban nyújtja a karját – ezúttal is, ő csak egy volt a több véradó között („ma szerencsére sokan voltak”), a tűszúrás előtt ugyanúgy végigjárta a kötelező adminisztrációs és egészségügyi „köröket”.

Király J 150. véradásKirály J 150. véradás

Annyival egy kicsit másabb volt a 150. véradás, hogy a szakszemélyzet még barátságosabban fogadta, Mészáros főorvos úr kezet fogott vele és gratulált, az egyik hölgytől még puszit is kapott, egyszóval: még hangulatosabb volt a véradás minden pillanata.

Király J 150. véradás

 

Király József 18 éves kora óta a véradó mozgalom tagja, életében csak három évet „hagyott ki”, azt is önhibáján kívül. Egy rövidebb ideig volt véradó szervező is. Egészsége most is kiváló, ez nem akadályozza az önkéntesen vállalt kötelezettsége teljesítésében.

Király J 150. véradás

 

„Legtöbbször a Vérellátó Állomáson adtam vért, de már adtam mindenféle kiszállásos véradáson is. Nagy megtiszteltetés, amikor az Országos Vérellátó Szolgálattól kapok sms-t, hogy éppen akkor ’használták fel a véremet’, vagy amikor névre szóló behívót kapok, mert szükség van a véremre” – mondta. A másfélszáz véradás után sem akar leállni, célja, hogy eljusson a 160-ig.

Király J 150. véradás

Ehhez jó erőt és egészséget kívánunk!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?