Kiemelt hírek Szentes

A 26. kórustalálkozó

A Szentesi Zenebarátok Egyesülete és a szentesi egyházközségek szervezésében május 18-án, a Református Nagytemplomban rendezték meg a 26. Egyházzenei Találkozó kórushangversenyét.

A koncerten négy kórus lépett fel:

== a Hódmezővásárhelyi Fandante kamarakórus – Melegh Tamás vezényletével

== a Szentesi Bárdos Lajos Vegyeskar – Nagy Jánosvezényletével

== a Tiszaföldvári Pedagógus Női Kar – Erdős Mihályné vezényletével

== a Szegedi Dóm Énekara – dr. Varjasi Gyula vezényletével

A kórusok repertoárján többek között Vivaldi, Bárdos Lajos, Delibes, Schubert, Dubois, Liszt Ferenc egyházi, szakrális jellegű darabjai szerepeltek.

A hangverseny végén a fellépő négy kórus tagjai egy kart alkotva, három dal is elénekeltek – ebből egy a videón látható, hallható.

Előtte Szirbik Imre polgármester mondott zárszót. Reményét fejezte ki, hogy a 26. találkozás a következő 25 kórustalálkozó nyitó programja lesz… Megköszönte mind a négy kórus tagjainak a kultúra területén kifejtett áldozatos munkáját, magas színvonalú produktumát.

A koncerten megköszönték Rozmanné Szarka Katalin és Janiga Lászlóné kórustagok több évtizedes hűséges és magas színvonalú kórusmunkáját. A Bárdos Lajos vegyeskar megköszönte Szirbik Imre polgármesternek az eddigi támogatását, valamint a találkozókon vállalt aktív jelenlétet.

A műsort – szakavatottan – Kocsis Györgyi vezette, az előadásokban közreműködött Horváth Henrietta (zongora)

 

26. Egyházzenei kórustalálkozó Szentes – összkar

A 26. kórustalálkozó A Szentesi Zenebarátok Egyesülete és a szentesi egyházközségek szervezésében május 18-án, a Református Nagytemplomban rendezték meg a 26. Egyházzenei Találkozó kórushangversenyét. A koncerten négy kórus lépett fel:== a Hódmezővásárhelyi Fandante kamarakórus – Melegh Tamás vezényletével== a Szentesi Bárdos Lajos Vegyeskar – Nagy Jánosvezényletével== a Tiszaföldvári Pedagógus Női Kar – Erdős Mihályné vezényletével== a Szegedi Dóm Énekara – dr. Varjasi Gyula vezényletévelA kórusok repertoárján többek között Vivaldi, Bárdos Lajos, Delibes, Schubert, Dubois, Liszt Ferenc egyházi, szakrális jellegű darabjai szerepeltek. A hangverseny végén a fellépő négy kórus tagjai egy kart alkotva, három dal is elénekeltek – ebből egy a videón látható, hallható.Előtte Szirbik Imre polgármester mondott zárszót. Reményét fejezte ki, hogy a 26. találkozás a következő 25 kórustalálkozó nyitó programja lesz… Megköszönte mind a négy kórus tagjainak a kultúra területén kifejtett áldozatos munkáját, magas színvonalú produktumát. A koncerten megköszönték Rozmanné Szarka Katalin és Janiga Lászlóné kórustagok több évtizedes hűséges és magas színvonalú kórusmunkáját. A Bárdos Lajos vegyeskar megköszönte Szirbik Imre polgármesternek az eddigi támogatását, valamint a találkozókon vállalt aktív jelenlétet. A műsort – szakavatottan – Kocsis Györgyi vezette, az előadásokban közreműködött Horváth Henrietta (zongora)

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. május 18., szombat

Vélemény, hozzászólás?