Kiemelt hírek Szentes

A 70 éven felüliek egészségének védelme érdekében – űrlap melléklettel

A koronavírus járványra tekintettel a 70 éven felüli állampolgárok egészségének védelme érdekében felkészült a Szentes Közös Önkormányzati Hivatal.

A hivatal Szociális irodájának vezetője, Lencséné Szalontai Mária ennek részleteit ismerteti. Beszél a 70 éven felüliekkel kapcsolatos konkrét feladatvállalásaikról, a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt a segélyek folyósításáról is.
https://soundcloud.com/…/lencsene-sz-maria-veszhelyzetben-a…

Az alábbi űrlapon az érintetteken kívül akár a családtagok, ismerősök, szomszédok is jelezhetik az önkormányzat felé azt, ha olyan idős emberről van tudomásuk, akik segítségre szorulnak. (Erről beszélt az iroda-vezető asszony)

Az alábbi űrlapot elektronikusan is ki tudja tölteni az alábbi instrukciók alapján: (ONLINE kitöltés ASP rendszeren)

https://ohp-20.asp.lgov.hu/kereses

Kitöltési útmutató:

A fenti oldalra belépve elsőként írja be a település keresőbe: SZENTES

A kereten kívül megjelenik, hogy SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA !!! Mellette van egy KIVÁLASZT gomb, azt nyomja meg!

A bal oldali menüben lát egy olyan gombot, hogy ÜGYINDÍTÁS (kattintson rá)!

Ezután ki kell választani az eljárás módját. (saját néven, cég nevébe … kívánja elindítani a bejelentést). Itt válassza ki a „Saját néven (magánszemélyként)” menüt.

Az űrlap keresőbe írja be „Segítségre szoruló idős bejelentése”.

Az űrlapok listájában megjelenik a kívánt űrlap „SEGÍTSÉGRE SZORULÓ IDŐS BEJELENTÉSE”, melyet online is ki tudunk tölteni, vagy az űrlapot meg tudjuk nézni!

Az űrlapot a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Szociális Irodájához kell eljuttatni lehetőség szerint a lencsene@szentes.hu email címre. Az idősek telefonon is jelentkezhetnek az Irodán a 63 / 510-323-as számon.

További információk a szentes.hu oldalon

Vélemény, hozzászólás?