Kiemelt hírek Szentes

A Békefutás Szentesen is átfutott

Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása, amelynek célja, hogy a sport összekovácsoló ereje által fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közötti békét és barátságot. A Peace Run olimpiai stílusú váltófutás, amelyhez bárki csatlakozhat. A békét jelképező fáklyát egy nemzetközi futócsapat viszi országról országra.

A váltó május 20-án délután Szentesre futott be, ahol a város fő terén, a Kossuth téren dr. Demeter Attila, a város alpolgármestere, és Kovács János, a helyi önkormányzat Művelődési-Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke, valamint mintegy 150 gyermek (óvodások, iskolások) fogadták őket.

A Kiss Bálint Református Általános Iskola tanulói az erre az alkalomra készített rajzokkal, dalokkal, és ugróköteles bemutatóval kedveskedtek a futóknak.

A közel egy órás itt tartózkodásukat követően tovább futottak a váltó tagjai (elkísérték őket egy darabig a szentesi gyerekek). A mai napon az útvonaluk Szeged- Algyő- Hódmezővásárhely- Szentes- Csongrád, majd onnan holnap indulnak tovább, és pénteken már Hatvanban lesznek.

Fotók:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2757102844360855

 

Peace run Szentes

A Békefutás Szentesen is átfutottKépmelléklettel)Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása, amelynek célja, hogy a sport összekovácsoló ereje által fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közötti békét és barátságot. A Peace Run olimpiai stílusú váltófutás, amelyhez bárki csatlakozhat. A békét jelképező fáklyát egy nemzetközi futócsapat viszi országról országra.A váltó május 20-án délután Szentesre futott be, ahol a város fő terén, a Kossuth téren dr. Demeter Attila, a város alpolgármestere, és Kovács János, a helyi önkormányzat Művelődési-Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke, valamint mintegy 150 gyermek (óvodások, iskolások) fogadták őket.A Kiss Bálint Református Általános Iskola tanulói az erre az alkalomra készített rajzokkal, dalokkal, és ugróköteles bemutatóval kedveskedtek a futóknak. A közel egy órás itt tartózkodásukat követően tovább futottak a váltó tagjai (elkísérték őket egy darabig a szentesi gyerekek). A mai napon az útvonaluk Szeged- Algyő- Hódmezővásárhely- Szentes- Csongrád, majd onnan holnap indulnak tovább, és pénteken már Hatvanban lesznek. Fotók: https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2757102844360855

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. május 20., hétfő

Vélemény, hozzászólás?