Kiemelt hírek Szentes

A betegségtől a Boldogságklubig

A Dr. Bugyi István Kórház Egészségfejlesztési Irodájának szervezésében november 17-én Szentesen, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ vörös termében előadásokkal, interaktív foglalkozásokkal emlékeztek a Cukorbeteg világnapra. A helyi önkormányzat részéről Antal Balázs Tibor köszöntötte a jelenlévőket, köszönte meg a szervezők munkáját.  

Az előadások sorát Dr. Földesi Irén diabetológus főorvos kezdte, aki a cukorbetegség kezelésének újdonságairól tartott, több érdekes adatot, és terápiát is bemutató előadást.

Czakó-Kádár Viktória, az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) vezetője az intézményük sokrétű programjáról, cukorbetegséggel élőknek szánt aktuális kezdeményezéseikről beszélt.

Kovács Zsoltné dietetikus a helyes táplálkozásról, valamint a diabéteszes családtag étrendjének jótékony hatásáról (ami az egész família számára lehet) tartott előadást.

Fehér Zsuzsanna, az EFI munkatársa rövid tájékoztatást adott a cukorbetegség és szövődményei által érintettek támogatási lehetőségeiről, kedvezmények igénybevételének módjáról.

Bánfiné Erika, a Szentes EFI – Boldogságklubbal, valamint a hétfő délutánonként tartott Meridián tornákkal ismertette meg  a jelenlévőket.

Az előadások előtt, után és a szünetekben az EFI munkatársai szűréseket végeztek, a több évre visszamenőleg használatos vércukormérő gépekből rendezett kiállítást lehetett megtekinteni, a Boldogságklub interaktív játékra hívta a résztvevőket.

 

Vélemény, hozzászólás?