Hírek Kiemelt hírek Szentes

“A család a mindenem”

Gila Ferenc szentesi lakos 2021. július 31-én ünnepelte 90. születésnapját. A 20 tagú, szűkebb család ezen a napon emlékezett meg a jeles évfordulóról. Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere és Móra József önkormányzati képviselő augusztus 3-án köszöntötte a ’jubileumi születésnapost’, átadva az ország miniszterelnökének Köszöntő Emléklapját, valamint a város ajándékát.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és belső tér
Feri bácsi kubikos családból származik, Szegváron született. A ’60-as évek végén költözött Szentesre. Két gyermeket nevelt fel, akiktől összesen öt unokája van. Feleségét 28 évvel ezelőtt veszítette el, aminek fájdalmát csak többszörözi, hogy sokáig még a munkahelyük is egy volt…. Még ma is a „család a mindenem”- jelentette ki.
A Geofizikai Kutató Vállalatnál dolgozott több mint 30 évet. Fúrósként kezdte, majd fő robbantó mester volt. Bejárta az arab országok többségét, elsősorban kőolajat, néhol vizet kutatva. „Örök életemben munkásember voltam” – hangoztatta többször is, miközben élete útját próbálta rövid történetekkel összefoglalni.
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, étel és belső tér
Élete és hazája történelme közötti párhuzamot megvonva büszkén fejtegette, hogy a nagy történelmi fordulókat „átvészelte, nézeteit soha nem adta fel, illetve más országban sem tudott volna jobban boldogulni”.
Nyugdíjas korában – mind a mai napig – aktív életet él: a ház körül minden tennivaló maga végzett el, több holdon termő szőlőjét maga művelte, és a kertészeti munkákat is ellátja. („Ez a hosszú élet titka”.)
Szeret fűszereset, illetve jókat enni. “Napimádó” – csak már nem szabadna – „legalábbis az orvosom szerint”.
83 éves korában tanulta meg használni a számítógépet, ma már fontos tájékozódási eszköze a facebook, az okostelefon.
Szerkesztőségünk jó egészséget és boldogságot kíván Feri bácsinak!
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember

 

 

Vélemény, hozzászólás?