Kiemelt hírek Szentes

A Csányi Alapítvány Szentesre készül

A Szentesi Családsegítő Központ december 6-án nyújtott helyszínt annak a szakmai értekezletnek, egyeztető megbeszélésnek, melyen a Csányi Alapítvány egyik mentora, Szabóné André Piroska tartott bemutató előadást az alapítvány működéséről, és a Szentesen (is) induló projektről.

Ezen a fórumon a család-és gyermekjóléti központ óvodai-iskolai szociális segítői, esetmenedzserei, és a család-és gyermekjóléti szolgálat családsegítői voltak jelen.

Az Alapítvány a bemutatott programban a hátrányos helyzetben élő, de tehetséges gyermekek felkutatását, támogatását, tehetséggondozását végzi általános iskola 5. osztályától a felsőfokú diploma megszerzéséig.

Szentesen 2X15 gyermek pályázatát várják majd az alapítványhoz. A gyermekek mentorálásán túl egyéb szakemberek is segítik majd tehetséggondozásukat.

Az előzetes szakmai lépések hónapokkal ezelőtt már elindultak az alapítvány operatív igazgatója dr Radoszáv Miklós és kollégái személyes helyszíni látogatásaival, egyeztető megbeszéléseivel. Ekkor került sor a gyermekek és segítőik számára az ideális épület megválasztására is, ami a város központjában, jól megközelíthető, igényesen kialakított helyszínen van.

További lépésként a szülők, családok, közoktatási intézmények vezetői, és pedagógusai számára szeretnénk teljes körű információval szolgálni, hogy 2020. szeptemberében a csoportok beindulhassanak.

Ennek érdekében az iskolák intézményvezetői és a 4.osztályt tanító pedagógusok számára is lesz 2020.januárjában egy tájékoztató a Családsegítő Központban. Az alapítvány szakemberei személyes intézményi látogatással, szülői értekezletekkel is közelebb kívánják majd vinni a „szolgáltatásaikat” a potenciális érdeklődőkhöz, gyermekekhez és azok családjaikhoz.

A Szabóné André Piroska két mentorált diákja, Kátai Alíz (aki korábban a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanulója volt) és Vas Evelin is elkísérte a délelőtti programra. A fiatalok színes beszámolót tartottak a szakemberek számára. Saját élményeikről meséltek, és elmondták azokat az alapítvány által nyújtott lehetőségeket, melyekhez hozzá jutottak, és melyek nagymértékben segítették tehetségük kibontakozását, fejlesztését.

(„A Csányi Alapítványnak számos tevékenysége van, de fő célkitűzése az Életút Programban megvalósuló tehetséggondozás.

Célunk az, hogy a tehetséggondozásban elismert, kiemelkedő szakemberek bevonásával, valamint a helyi szakemberekkel (pedagógusokkal, családsegítőkkel, nevelési tanácsadókkal, pszichológusokkal) együttműködve olyan tehetséges, de hátrányos körülmények között élő gyermekeket válasszunk ki, akiket éveken keresztül segíthetünk nehézségeik leküzdésében és tehetségük kibontakoztatásában.

Ezért a Kuratórium évente meghatározza az indítható tehetséggondozó csoportokba bevonható gyermekek számát, valamint a kiválasztásban érintett térséget.”
– Szerkesztői kiegészítés az Alapítvány honlapjáról.)

Vélemény, hozzászólás?